7 tipp a tökéletes pohárkrémhez
2018. augusztus 15.A nyár desszert-sztárjai közé tartozhat a nagy nyári klasszikusok mellett a pohárkrém is.
A pohárkrémek titka
A különböző textúrák keveredésénél kereshető. Az a legjobb, ha minél több féle állagú alapanyag lelhető fel bennük, így minden falat egy aprócska meglepetés és minden újabb falat újabb édes csábítás, az ismeretlen varázsának ígéretével.
Ráadásul nyáron, amikor rengeteg friss gyümölcs is elérhető a piacokon, még pikánsabb és izgalmasabb variációkat lehet készíteni.
És persze, ami egyáltalán nem utolsó szempont, a pohárkrém a könnyebben elkészíthető édességek közé tartozik, ezért mindenki bátran megpróbálhatja elkészíteni, nem kell hozzá cukrász végzettség.
Lássunk néhány tippet!
Tészta: egy jól komponált könnyű textúrájú tészta jó alapja a pohárkrémeknek. Kell valami, ami ellenpontozza és stabil alapra helyezi a krémes, lágy desszertet.
Krém: A pohárkrém lelke az igazán jó minőségű krém. Ez lehet főzött cukrászkrém, ízesített mascarpone, de akár tejberizs vagy tejbegríz is.
Roppanós: A pohárkrém akkor lesz igazán élvezetes gasztronómiai kaland, ha a lágy tésztát, könnyed krémet valami kontraszttal ellenpontozzuk. Nem kell belőle sok, de nagyon feldobhatja desszertünket egy kis granola, müzli, vagy különféle ízesítésű gabonapelyhek is.
Egy kis csavar: ha felnőtteknek készül, a tésztát meglocsolhatom némi alkohollal is. A brandyk, likőrök, tokaji aszú jó választás lehet.
Turbózzuk fel!
Gyümölcsök: még tovább bolondíthatjuk ezt a hálás édességet szezonális gyümölcsökkel. Akár frissen, akár kicsit párolva, vagy karamellizálva csodás harmóniát alkothatnak a többi összetevővel.
Lekvárok: újabb felfedezendő réteget hozhatunk létre pikáns lekvárokkal is. Ha épp nem akarjuk megbontani a polcon lévőket, friss gyümölcsökből egy serpenyőben is gyorsan összedobhatunk egy könnyű gyümölcs-ragut.
Extra tipp: bizonyos gyümölcsökhöz nagyon jól passzolnak egyes fűszerek, virágvizek is. Ne féljünk még tovább kísérletezni akár mentával, citromfűvel, vagy akár bazsalikommal, rózsavízzel, narancsvirág vízzel is.
Kapcsolódó cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák
Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!
Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?
Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!