Amerika kedvence a brownie, süsd meg te is!
2021. július 28.A sötétbarna, szeletekre vágva tálalt sütemény nevét a színéről kapta, az íze pedig nagyon-nagyon csokis. A csokis ízvilág rengeteg további hozzávalóval is szuperül harmonizál, ezért igazán változatos brownie-k kerülhetnek az asztalra.
Dr. Oetker Brownies alapporral gyerekjáték az elkészítése
Akár családi sütögetős program is lehet belőle. Az alapporhoz mindössze tojásokat, lágy zsiradékot (vajat vagy margarint) és egy kevés vizet kell adnunk, majd az egészet simára kevernünk. Tepsiről és sütőpapírról sem kell gondoskodnunk, hiszen a dobozba egy praktikus, könnyedén összehajtogatható sütőforma került, amibe egyszerűen belesimítjuk az összeállított tésztát. Végül, mielőtt sütőbe toljuk, ne felejtsük el megszórni a tetejét a szintén hozzácsomagolt csokidarabokkal.
Olajos magvakkal is kitűnő!
Az alapverziót tehát már ismerjük, lássuk, mi mindennel variálhatjuk a süteményt! Először is keverhetünk a tésztába aprított diót, mogyorót, mandulát, datolyát a puha tészta és a roppanós magvak jól kiegészítik egymást. Ha azt szeretnénk, hogy a magvak íze még intenzívebb legyen, felhasználás előtt pirítsuk meg egy forró, zsiradékmentes serpenyőben.
Gyümölcsöket is adhatunk a tésztához
Simítsuk az előkészített papírformába, majd szórjuk meg a tetejét például málnával (talán ez a legklasszikusabb brownie-hoz használt gyümölcs), áfonyaszemekkel vagy negyedekre vágott eperrel. A gyümölcsök sülés közben szépen belesüllyednek a tésztába, még szaftosabbá téve azt. Vehetjük olaszosra az ízvilágot, csak adjunk amarettinit (olasz mandulás sütemény) és Amaretto likőrt (mandulalikőrt) a tésztához, vagy készíthetünk „sütiben a desszert” brownie-t Toffifee-vel.
Süssük meg az alap brownie-t, és dobjuk fel különböző krémekkel!
Például összeállíthatunk egy Creme VEGA alapú krémet, amit a sütési idő vége felé egyszerűen a sütemény tetejére simítunk, majd még pár percet sütjük a brownie-t. Persze a kész, már kihűlt süteményt is feldobhatjuk krémekkel, öntetekkel. Lehet krémsajtos, marcipánnal felturbózva, túrókrémes vagy akár csokiöntetes, de megkenhetjük földimogyorós krémmel is. És azt se hagyjuk ki, hogy a brownie remekül dekorálható süti. Neked melyik a kedvenc változatod?
Kapcsolódó cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák
Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!
Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?
Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!