Húsvétkor is süss-főzz Creme VEGA-val!

Dátum 2022. március 30.

Nincs húsvét ünnepi reggeli és vendégváró finomságok nélkül. Készítsd el idén a legnagyobb kedvenceket Creme VEGA-val!

Húsvéti terülj-terülj reggeli

Nem túlzás azt állítani, hogy a húsvét vasárnap fénypontja a reggeli. Már napokkal korábban elkezdünk készülődni: beszerezzük a tökéletes sonkát, amit aztán tradicionális recept alapján megfőzünk (vagy formabontó módon sütőben készítjük el mondjuk mézes-mustáros mázzal), kalácsot sütünk. Az ünnep reggelén sok-sok retket, újhagymát teszünk a kínálótálra a sonka mellé, és persze a főtt tojások, illetve a reszelt torma sem maradhat el. Legyen szó töltött tojásokról, tojáskrémről vagy más, kalácshoz passzoló szendvicskrémről, mind elkészíthetjük Creme VEGA-val. A vegán krém tökéletes növényi alternatívája a tejfölnek, laktózérzékenyek és tejfehérje-allergiásak számára is jó választás, így senkinek sem kell lemondania a húsvéti reggeli krémes finomságairól. Saláta dresszingekhez is javasoljuk, a friss tavaszi zöldek igazán jól fognak esni! Ha pedig kipróbálnánk valami különlegeset, tálaljunk a sonka mellé avokádós mentakrémet!

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Mivel várjuk a locsolókat?

Piros tojással! – vágjuk rá azonnal, de azért érdemes némi sós harapnivalóval is készülni, hogy a „megfáradt” locsolókat elláthassuk egy kis extra energiával. Egy nagy tál laktózmentes pogácsa szerintünk semmiképpen sem hiányozhat az asztalról, esetleg egy tálca tejmentes sonkás-sajtos csiga - ezek tésztájában a tejfölt egyszerűen  lecserélhetjük Creme VEGA-ra. Vagy készíthetünk leveles tésztából kosárkákat, akár teljesen vegán módon, töltsük meg vegán, Creme VEGA-val kikevert sajtkrémmel! Kínálhatjuk még vegán zöldséges pitével, zöldségtallérokkal vagy mini leveles quiche-sel is a vendégeket.

Persze nem csak locsolókat fogadunk húsvétkor, ilyenkor a legtöbb család nagy rokonlátogatást tart. Ha a vendégség idén nálunk lesz, készüljünk meleg étellel! Nyissuk az ebédet könnyű, Creme VEGA-s krémlevessel, aztán jöhet egy tavaszias gnocchi, vagy a főétel mellé tálalhatunk tepsis krumplit vagy burgonyasalátát is. Ezek elkészítéséhez mind jól fog jönni a Creme VEGA!

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Az édes sem hiányozhat az asztalról

Bár idáig csak sós reggelikről, süteményekről, falatkákról esett szó, ne hagyjuk ki a húsvéti vendégvárók sorából az édességeket se! Ha már említettük a hímes tojást, mi lenne, ha idén süti formájában is elkészítenénk? A keksz tésztájába tegyünk Creme VEGA-t, szaggassuk ki tojás formájúra, majd pingáljuk ki kedvünkre a kész, kihűlt sütiket Dr. Oetker dekor tollakkal. Egyszerűbb, mint a tojásfestés! Ahogy tojás, úgy répatorta nélkül sem telhet el az ünnep. Igaz, hogy pár éve szinte még ismeretlen volt itthon a répatorta fogalma, ám ahogy elterjedt, úgy vált az egyik legnépszerűbb süteménnyé: az édeskés répa szaftos süteményt eredményez, jól kiegészíthető mandulával, dióval, mogyoróval, fűszerezhetjük fahéjjal, gyömbérrel. És lehet vegán is! Vagy szavazhatunk sajttortára, amit szintén megkóstolhatnak vegán vendégeink. Végül pedig említsük meg, hogy még kalácsok, fonatok tésztájába is tehetünk Creme VEGA-t.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
3 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!