Legyen még finomabb a sütemény a kedvenc tortakrémeddel!
2022. március 11.Legyen csokoládés? Vagy inkább tejszínes-vaníliás? Bármelyikre is voksolsz, ezekkel a tortakrémekkel gyerekjáték lesz feldobni a süteményeid.
Milyen a jó tortakrém? Ízletes, selymes, ugyanakkor jó a tartása. Nem áztatja el a piskótát (vagy a piskótához hasonló kevert tésztát), és elbírja a ráhelyezett piskótalapot. Arányosan illeszkedik a tészta mennyiségéhez: nem nehezíti, nyomja el azt, hanem egyensúlyba kerül vele. Nincs is szomorúbb látvány, mint egy hajszálvékony csík krémet tartalmazó torta, ugye?
Krémes csodák pár perc alatt
A Dr. Oetker Csokoládés és Tejszínes-Vaníliás tortakrém elegendő egy 24-26 cm átmérőjű torta betöltéséhez, és ami a legjobb: rengeteg időt spórolhatunk vele, ugyanis nagyon gyors és egyszerű az elkészítése, csak hideg tejjel kell felverni. Pár perc alatt megkapjuk a tökéletes állagú krémünket, nincs szükség főzésre, illetve kivárni sem kell a hűlési időt. Kedvünkre variálhatjuk, elkészíthetjük tej és habtejszín vagy például tej és mascarpone hozzáadásával is. Tölthetjük lapokra vágott piskótába, tekercsbe vagy akár cupcake-ek krémje is lehet belőle. Ha szeretnénk, habzsákba töltve díszíthetünk is a krémmel, a vaníliásat akár át is színezhetjük ételfestékkel. A csokoládé és a vanília két igazán klasszikus alapíz, amelyekkel a legváltozatosabb ízvilágú sütemények is megvalósíthatók. Sőt! A két tortakrémet egy tortába is álmodhatjuk, például úgy, hogy az egyiket a torta betöltésére, a másikat pedig a bevonására használjuk fel.
Csupa csoki sütemények
A csokival nem lehet mellélőni! Mi azért szeretjük különösen, mert a télies és a könnyed, tavaszi-nyári süteményekben is megállja a helyét, a kulcs a párosításban rejlik. Kombinálhatjuk rummal, kávéval vagy kávélikőrrel, amarettóval (mandulalikőrrel), ezeket közvetlenül a krémhez keverhetjük. De ugyanígy adhatunk a krémhez durvára vágott tej- vagy étcsokit, reszelt narancshéjat is. A gazdag csokoládékrémhez jól passzol a marcipán, a kandírozott gyümölcs, a banán, a narancs és persze a sokféle olajos mag. Készíthetünk mandulatortát, vagy a krémhez hozzáadhatunk lágy mogyoróvajat, mogyorókrémet is. Ha tavasziasabbra, nyáriasabbra vennénk a tortánk karakterét, válasszunk málnát, epret, ribizlit hozzá.
Vaníliás finomságok
Ahogy a csokoládé, úgy a vanília is alapíz, ha süteményekről beszélünk. Egy vaníliakrémmel megkent sütemény sosem fog kimenni a divatból! Vagy gondoljuk csak végig, hány olyan desszertet ismerünk, amit könnyedén elkészíthetünk torta formájában! Ilyen például a madártej, a madártej tortához vaníliás krémre és sok-sok tejszínhabra lesz szükségünk. Ezt a tortakrémet is tovább ízesíthetjük például bourbon vaníliával vagy reszelt citromhéjjal. Ha likőrökben gondolkodunk, öntsük hozzá kevés tojás- vagy kókuszlikőrt. Azt már írtuk feljebb, hogy a krém elkészítéséhez a tej mellett mascarponét és tejszínt is használhatunk. És ha még vaníliásabb végeredményt szeretnénk? Akkor próbáljuk ki vanília pasztával és vaníliás joghurttal! De mehet hozzá mandula, pisztácia, málna, áfonya és egyéb bogyós gyümölcs. Plusz van még egy örök barátja a gyümölcsök terén, ez pedig az eper. Készíthetünk epertortát zselés réteggel és lágy vaníliakrémmel, vagy a krémet össze is dolgozhatjuk a gyümölccsel, majd habzsákból, dekoratívan muffinok tetejére nyomhatjuk.
Csoki vagy vanília? Vanília vagy csoki? Mi lenne, ha nem kellene döntened?
Kapcsolódó cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák
Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!
Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?
Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!