Tippek és trükkök a tuti tízóraikhoz
2018. szeptember 05.Ahol iskolás gyerek van a családban a szeptember egyértelműen a sulikezdésről szól. Nincs mese, ezen a héten újra becsöngettek, ezért összegyűjtöttük a legszuperebb tízóraikat és néhány hasznos tippet.
Átlátszó uzsonnás doboz előnyei
Azokban a családokban, ahol a kicsi most megy első osztályba, persze még nagyobb lehet az izgalom. Eddig az óvodában a dadusok eléjük tették az ételt, ez most az első alkalom, amikor meg kell tanulniuk magukról gondoskodni. Mert hiába van bekészítve az isteni tízórai, uzsonna, ilyenkor még rengeteg az izgalom, sokszor előfordulhat, hogy suli után érintetlen csomagot vehetünk ki a kicsik táskájából.
Sok esetben a tanítók is segítik a folyamatot és figyelmeztetik a gyerekeket, hogy itt az ideje az evésnek, ivásnak. Nagyon fontos, hogy a kicsik megtanulják kiszolgálni a saját szükségleteiket, mert különben délutánra megfájdulhat a fejük, nyűgössé, fáradttá válhatnak.
Jó trükk lehet, ha az uzsonnás doboz átlátszó és több fakk van benne. Ha ránéz a kicsi, láthatja, mit evett már meg, esetleg megkívánhatja az újabb finomságot.
Több napra készítsünk finomságot!
Sokat lendíthet az erre való törekvésünkön, ha a kicsivel közösen választunk egy szuper kulacsot. A boltok polcain szerencsére már hatalmas a választék. Fontos, hogy a kulacs lehetőleg ne legyen túl törékeny, higiénia szempontból pedig arra érdemes figyelni, hogy könnyen lehessen minden alkatrészét tisztítani.
Persze nem életszerű, hogy minden hajnalban a konyhában kezdjük napot a gyermek megfelelő tízóraijának elkészítése érdekében, ám szerencsére sok olyan finomság van, amiből egyszerre egy nagyobb adagot meg tudunk sütni és lefagyaszthatjuk, hogy több napra is juthasson a házi finomságból.
Remek tízórai válhat édes és sós muffinokból, különböző töltött tésztákból, kiflikből, batyukból és persze az örök kedvenc “csigákból”, amik nem csak kakakósak lehetnek.
Vonjuk be a gyerekeket!
Az iskolás kor legelején érdemes olyan recepteket vadászni, mellyel a kisebbek nem tudják rettenetesen összemaszatolni magukat, ezzel a ruhákat és a füzeteket is nagyobb biztonságban tudhatjuk.
Ha nekiállunk a sütésnek, jó stratégia lehet egy adag sós és egy adag édes tésztában gondolkodni, így nem válik unalmassá “anyu főztje”. De trükközhetünk a töltelékekkel is, ha ugyanazt az alaptésztát más-más töltelékekkel dobjuk fel. Hétvégén, amikor van rá idő, a gyerekeket is bevonhatjuk a tízóraik készítésébe, ez kiváló alkalom arra, hogy nyugodtan át lehessen beszélni az sulival kapcsolatos témákat.
Kapcsolódó cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák
Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!
Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?
Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!