Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Skót palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Skót palacsinta

10 dkg liszt
1 csipet só
2,5 dkg cukor
1 közepes tojás
125 ml tej
1 evőkanál olaj a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A palacsintasütőt előmelegítjük. Egy kisebb tálkába öntünk kevéske olajat.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sütőport, a sót, a cukrot és jól elkeverjük.
A liszt közepébe egy mélyedést készítünk, amibe ütjük a tojást. Elkezdjük kavargatni úgy, hogy közben apránként egyre több lisztet keverünk hozzá.
Majd fokozatosan adagoljuk a tejet.
Sűrű, csomómentes masszává keverjük.
A sütőt egy szilikon ecsettel kikenjük olajjal (ezt minden palacsinta előtt érdemes megtenni) és egy egész kis merőkanál masszát a serpenyő közepébe csorgatunk. Az magától szépen elterül.
Ha apró buborékok jelennek meg, akkor pár másodperc után (így biztosan nem marad nyers a közepe) már meg is fordíthatjuk és a másik oldalát is világosra sütjük.

Tálalás

Ebből a palacsintából 9 db tenyérnyi darab lett, ami nem mondható soknak, de két kis étvágyú gyerkőcnek pont elegendő uzsonnára vagy épp ebéd utáni desszertként.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

Melegen, lekvárral, mogyorókrémmel, esetleg pudinggal vagy mézzel kínáljuk.
A recept Rachel Allen: A család kedvencei című könyvéből származik.
Skót palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!