Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás háromszögek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Töltelékhez:

100-120 g vaníliás krémtúró
kb. 24 szem áfonya (kb. 35 g)

Kenéshez:

120 g margarin (olvasztott)

Tálaláshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A krémtúrót kikeverjük a citromhéjjal és 12 egyenlő részre osztjuk, majd félretesszük.

Tészta:
A rétestésztát kitekerjük, majd az olvasztott margarinnal egy réteslapot vékonyan megkenünk és egy másik réteslapot ráfektetünk, majd szintén megkenjük margarinnal. A réteslapokat félbe hajtjuk, ismét megkenjük margarinnal és hosszában újra félbehajtjuk. Az így kapott tésztacsíkot négy egyenlő nagyságú négyzetre vágjuk. A négyzetek egyik oldalára kanalazzuk a tölteléket és néhány áfonyaszemet helyezünk rá. A négyzetek széleit némi margarinnal megkenve a tésztát háromszög alakúra formázzuk. A maradék négy réteslappal megismételjük a folyamatot, majd a kész háromszögeket a tepsire helyezzük és vékonyan megkenjük a maradék margarinnal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a töltött réteseket megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tálalás: Kihűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A friss áfonya helyett fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk.
Áfonyás háromszögek Áfonyás háromszögek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!