Áfonyás mascarponés puding
Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot keverés közben legalább 1 percig főzzük. A mascarponét belekeverjük a még forró pudingba. A forró puding tetejére frissen tartófóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
Mandula pirítása:
A mandulát bevonatos serpenyőben közepes hőfokon aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. Az áfonyát szemezzük, és megmossuk.
Rétegezés:
A pudingot simára keverjük, majd az áfonyával és a mandulával desszertpoharakba rétegezzük, és tálalásig hideg helyre tesszük.
Tipp:
Áfonyás mascarponés puding
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot keverés közben legalább 1 percig főzzük. A mascarponét belekeverjük a még forró pudingba. A forró puding tetejére frissen tartófóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
Mandula pirítása:
A mandulát bevonatos serpenyőben közepes hőfokon aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. Az áfonyát szemezzük, és megmossuk.
Rétegezés:
A pudingot simára keverjük, majd az áfonyával és a mandulával desszertpoharakba rétegezzük, és tálalásig hideg helyre tesszük.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?