Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-diós omlós pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Piteformához (25 cm Ø):

zsiradék

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
25 g tejföl

Töltelékhez:

1 kg alma
80 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
150 g dióbél

Szóráshoz:

2-3 evőkanál búzadara

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)

Díszítéshez:

dióbél
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almát megmossuk, meghámozzuk, a dió felét megőröljük, a többit durvára vágjuk. A piteformát kikenjük zsiradékkal.

Elkészítés:

Töltelék:
Az előkészített almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a levét egy kissé kinyomkodjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat és a fahéjat, majd kevergetve puhára főzzük. A keményítőt kb. 2-3 evőkanál hideg vízben simára keverjük, az almához csorgatjuk, és még 1-2 percet főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd hozzákeverjük a megőrölt és a durvára vágott diót.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (kb. 2-3 mm) nyújtjuk, a formába tesszük, a felesleget körben levágjuk. A tészta alját villával sűrűn megszurkáljuk, és egyenletesen megszórjuk a búzadarával. A levágott tésztafelesleget összegyúrjuk, enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, és tetszőleges kiszúróformákkal kiszaggatjuk.

A tölteléket elsimítjuk a tésztán, majd a tetejét kirakjuk a kiszaggatott formákkal. A kenéshez a tojássárgáját egy kevés vízzel simára keverjük, és megkenjük vele a pitetészta tetejét. A piteformát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt késsel óvatosan leválasztjuk a sütőforma széléről, de benne hagyjuk a formában, és rácsra téve hagyjuk kihűlni. A kihűlt süteményt kivesszük a formából, tálalás előtt dióbéllel díszítjük és megszórjuk porcukorral.

Tipp:

A pitét dió helyett mandulával vagy törökmogyoróval is elkészíthetjük.
Almás-diós omlós pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!