Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás lepény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
25 dkg margarin
3 dkg zsír
20 dkg cukor
3 tojássárgája
1 kicsi pohár tejföl
csipet só

Töltelék:

1,5 kg alma
1 kk fahéj
cukor ízlés szerint

Tetejére:

kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy tepsit kizsírozunk, lisztezünk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két cipót formázunk belőle. Fél órára hűtőbe rakjuk. Addig az almát meghámozzuk, lereszeljük, a levét a kezünkkel kinyomjuk (ne túl szárazra) és egy lábasban megpároljuk. Hozzáadjuk a fahéjat és édesítjük cukorral. Az egyik tészta cipót kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Rákenjük az almatölteléket és beborítjuk a másik kinyújtott tésztával. Villával megszurkáljuk a tetejét, megszórjuk vékonyan kristálycukorral és megsütjük.
Almás lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!