Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai palacsinta tornyok almával és pillecukorral

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

300 ml tej
kevés margarin a sütéshez
400 g alma
1 kávéskanál őrölt fahéj
kb. 60-70 g fehér és rózsaszín pillecukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 24 darab ki palacsintát sütünk belőle. Ehhez kb. 1,5 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, csutkájukat eltávolítjuk, majd a húsukat kis kockákra vágjuk. Egy lábasban, kevés víz és a fahéj hozzáadásával puhára pároljuk. A pillecukrokat apróra vágjuk.

Összeállítjuk a palacsintákat. Egy palacsintát tányérra helyezünk, ráteszünk egy kevés párolt almát és néhány pillecukor darabkát. Erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén alma és pillecukor kerül, végül a rétegezést egy harmadik palacsintával fejezzük be. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsinta tornyot, és mindet átszúrjuk egy-egy kis nyárssal.

Tipp:

Körtével vagy szilvával is elkészíthetjük.
Az Amerikai palacsinta tornyok almával és pillecukorral töltött kreatívan díszíthető édes desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!