Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai sajttorta bájos szíves díszítéssel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelethez:

Tészta:

180 g búzaliszt
80 g porcukor
1 csipet só
1 tojássárgája
150 g lágy vaj vagy margarin

Krém:

400 g Mascarpone krémsajt
200 g habtejszín
100 g porcukor
2 db tojás (M-es)
1 tojásfehérje

A díszítéshez:

1 pohár 20 %-os tejföl (150 g)
kb. 1 evőkanál bársonyos málnadzsem

Csatos tortaforma (ø 28-30 cm):

kevés zsiradék

Elkészítés

Előkészítés:

A sütőlemezt zsiradékkal megkenjük. A sütőt előmelegítjük.

Tészta:

A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton összemorzsoljuk. A morzsalékot beletesszük a formába, egy kanál hátsó felével peremet készítünk, és a forma aljához nyomjuk, majd villával megszurkáljuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12 perc

A sütőlemezt rácsra tesszük.

A krémhez:

A marcarpone-t, a tejszínt, a cukrot, a vanillincukrot, a citromhéjat, a tojást és a tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. A masszát óvatosan rásimítjuk a süteményalapra, majd a sütő alsó felében továbbsütjük.

Sütési idő: kb. 34-38 perc

A süteményt sütőrácsra tesszük, és 5 percig hűtjük.

Díszítés:

A tejfölt elkeverjük, a süteményre tesszük és elkenjük rajta. A málnadzsemet kis mélyhűtő tasakba tesszük és az egyik csücskén kis lyukat vágunk. Szív alakban kis pontokat nyomkodunk a sütemény közepébe úgy, hogy két egymásba érő szívet kapjunk. A szíveket gyümölcsdzsem-pontokkal kitöltjük. Fogpiszkálóval minden ponton áthúzunk. Tetszés szerint írással is díszíthetjük. A süteményt hagyjuk kihűlni.

Alternatív elkészítés

A sajttortát félkeményre felvert vaníliás tejszínnel is tálalhatjuk.
  Amerikai sajttorta bájos szíves díszítéssel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!