Apró körterétesek
Hozzávalók
Rétestésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A körtéket megmossuk, félbe, majd szeletekre vágjuk. A marcipánt apróra morzsoljuk.
A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.
A réteslapok közé olvasztott margarint kenünk, majd a legfelső réteslapot is megkenjük margarinnal, majd rászórjunk az aprított diót és vanillin cukrot, végül 20*10 cm-es darabokra vágjuk. A körtéket és a marcipán darabokat a kivágott téglalapokra helyezzük, a széleket behajtjuk és a hosszabb oldal mentén feltekerjük.
A feltekert réteseket megkenjük olvasztott margarinnal és rászórjuk a maradék diót, végül ráhelyezzük a sütőtepsire.
Ugyanígy a másik 3 réteslapot is megtöltjük, majd a sütőtepsit a sütő közepébe tesszük és megsütjük a réteseket.
Sütési idő: kb. 30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a kész tésztákat megszórjuk porcukorral.
Apró körterétesek
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Rétestésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A körtéket megmossuk, félbe, majd szeletekre vágjuk. A marcipánt apróra morzsoljuk.
A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.
A réteslapok közé olvasztott margarint kenünk, majd a legfelső réteslapot is megkenjük margarinnal, majd rászórjunk az aprított diót és vanillin cukrot, végül 20*10 cm-es darabokra vágjuk. A körtéket és a marcipán darabokat a kivágott téglalapokra helyezzük, a széleket behajtjuk és a hosszabb oldal mentén feltekerjük.
A feltekert réteseket megkenjük olvasztott margarinnal és rászórjuk a maradék diót, végül ráhelyezzük a sütőtepsire.
Ugyanígy a másik 3 réteslapot is megtöltjük, majd a sütőtepsit a sütő közepébe tesszük és megsütjük a réteseket.
Sütési idő: kb. 30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a kész tésztákat megszórjuk porcukorral.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?