Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aszalt szilvás kovászos kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Kuglófforma (Ø 23 cm):

zsiradék
búzaliszt

Tésztához:

120 g aszalt szilva
3 evőkanál rum
300 ml langyos tej
120 g margarin
500 g búzaliszt
100 g cukor
2 darab tojás (M-es)
60 g aprított dió

Elkészítés

Elkészítés:

Az aszalt szilvát apró darabokra vágjuk és a rumba áztatjuk. A tejet egy kis edényben megmelegítjük, felolvasztjuk benne a margarint. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet az élesztőt, a rozskovászt, a cukrot és a reszelt citromhéjat. Hozzáadjuk tojásokat, a vanília pasztát, a tej-zsiradék keveréket, az aszalt szilvát és a diót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) simára keverjük. A tésztát zsiradékkal kikent, lisztezett kuglófformába tesszük, tiszta konyharuhával lefedjük és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

A tésztát az előmelegített sütő középső rácsára tesszük és tűpróbáig sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kuglófot kb. 10 percig a formában hűlni hagyjuk, majd óvatosan kifordítjuk. Tetszés szerint fahéjas porcukorral meghintjük.
Aszalt szilvás kovászos kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
0 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!