Bagoly-muffinok
Hozzávalók
Muffinforma (12-es)
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a tejet. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A csokoládédarabokat egy spatulával egyenletesen keverjük a masszához.
A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban, majd a muffinformát a sütő közepébe lévő rácsra toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
50 g marcipánmasszát kb. ½ evőkanál porcukorral összegyúrunk, és ételszínezékkel zöldre színezzük. A zöld marcipánt felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. A bagoly testének kiszúrunk kb. 12 tallért (4 cm Ø), és az egyik oldalán a kerek kiszúróval tojásformát szúrunk ki. 50 g marcipánmasszát kb. ½ evőkanál porcukorral összegyúrunk, és ételszínezékkel pirosra színezzük. A piros marcipánt felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. A bagoly szárnyainak kiszúrunk az egyik tallérból 4 tojásformát (1. kép). A csőröknek kis háromszögeket vágunk ki. A megmaradt marcipánmasszát összegyúrjuk a megmaradt átszitált porcukorral, és négy részre osztjuk. Az egyik negyedet összegyúrjuk a kakaóval. A kis marcipántetőknek a világos marcipánból kb. 12 tallért (6 cm Ø) szúrunk ki. A szemeknek és a lábaknak sima díszítőcsővel kis tallérokat szúrunk ki vagy kis golyókat formázunk, és ezeket a kezünkkel ellapítjuk. A lábaknak a tallérokat egyszer elfelezzük.
Először a világos marcipántetőket ragasztjuk világos dekortollal a muffinokra, majd a bagoly testét és a többi részt ragasztjuk rá világos dekortollal, végül a sötét dekortollal megrajzoljuk a szemek pupilláit (2. kép). A megmaradt kakaós marcipánból tetszés szerint modellezhetünk ágakat vagy a sötét dekortollal rajzolhatunk is ágakat a muffinokra.
Tipp:
Bagoly-muffinok
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffinforma (12-es)
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a tejet. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A csokoládédarabokat egy spatulával egyenletesen keverjük a masszához.
A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban, majd a muffinformát a sütő közepébe lévő rácsra toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
50 g marcipánmasszát kb. ½ evőkanál porcukorral összegyúrunk, és ételszínezékkel zöldre színezzük. A zöld marcipánt felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. A bagoly testének kiszúrunk kb. 12 tallért (4 cm Ø), és az egyik oldalán a kerek kiszúróval tojásformát szúrunk ki. 50 g marcipánmasszát kb. ½ evőkanál porcukorral összegyúrunk, és ételszínezékkel pirosra színezzük. A piros marcipánt felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. A bagoly szárnyainak kiszúrunk az egyik tallérból 4 tojásformát (1. kép). A csőröknek kis háromszögeket vágunk ki. A megmaradt marcipánmasszát összegyúrjuk a megmaradt átszitált porcukorral, és négy részre osztjuk. Az egyik negyedet összegyúrjuk a kakaóval. A kis marcipántetőknek a világos marcipánból kb. 12 tallért (6 cm Ø) szúrunk ki. A szemeknek és a lábaknak sima díszítőcsővel kis tallérokat szúrunk ki vagy kis golyókat formázunk, és ezeket a kezünkkel ellapítjuk. A lábaknak a tallérokat egyszer elfelezzük.
Először a világos marcipántetőket ragasztjuk világos dekortollal a muffinokra, majd a bagoly testét és a többi részt ragasztjuk rá világos dekortollal, végül a sötét dekortollal megrajzoljuk a szemek pupilláit (2. kép). A megmaradt kakaós marcipánból tetszés szerint modellezhetünk ágakat vagy a sötét dekortollal rajzolhatunk is ágakat a muffinokra.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?