Bálint napi csokis szívek
Hozzávalók
Bálint napi csokis szívek
Elkészítés
Elkészítés
Kimérjük a többi hozzávalót is, és a tojáson kívül mindent belerakunk egy tálba, majd a lisztes keverékbe egy mélyedést készítünk, és abba ütjük a tojásokat, majd a margarinos tejet is beleöntjük, és 5-6 percig dagasztjuk. Akkor jó, ha laza, könnyű fánktésztához hasonló. Letakarjuk és meleg helyen 50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Erősen lisztezett gyúrólapra öntjük a megkelt tésztát, jól meglisztezzük, és fél centisre nyújtjuk. Szív alakú szaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a szíveket. 20 percig hagyjuk még kelni.
Ha ez letelt, 30-40 gramm olvasztott margarinnal megkenjük a szíveket, majd nem előmelegített sütőben 170°C-on 15-20 percig sütjük.
Ha kész, rácson hűlni hagyjuk.
Gőz felett felolvasztunk 200 grammnyi csokoládét és a szíveket megmártjuk benne.
Tálalás
Tárolás
Bálint napi csokis szívek
Hozzávalók
Bálint napi csokis szívek
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Kimérjük a többi hozzávalót is, és a tojáson kívül mindent belerakunk egy tálba, majd a lisztes keverékbe egy mélyedést készítünk, és abba ütjük a tojásokat, majd a margarinos tejet is beleöntjük, és 5-6 percig dagasztjuk. Akkor jó, ha laza, könnyű fánktésztához hasonló. Letakarjuk és meleg helyen 50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Erősen lisztezett gyúrólapra öntjük a megkelt tésztát, jól meglisztezzük, és fél centisre nyújtjuk. Szív alakú szaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a szíveket. 20 percig hagyjuk még kelni.
Ha ez letelt, 30-40 gramm olvasztott margarinnal megkenjük a szíveket, majd nem előmelegített sütőben 170°C-on 15-20 percig sütjük.
Ha kész, rácson hűlni hagyjuk.
Gőz felett felolvasztunk 200 grammnyi csokoládét és a szíveket megmártjuk benne.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?