Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banánkenyér

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Banánkenyér

2 tojás
10 dkg liszt
2 dkg kókuszreszelék
10 dkg vaj
10 dkg cukor (nádcukor)
1 kk. örölt fahéj
12 dkg banán (tisztítva)
1 kk. szódabikarbóna
2-3 ek tej

tetejére:

étcsoki
dió vagy mogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A recept 10x23 cm szilikonos püspökkenyér formához van. Ha nem szilikonos, akkor ki kell bélelni sütőpapírral.
A sütőt előmelegíteni 170 'C-ra.

Elkészítés

A lágy vajat habverővel elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal majd hozzádolgozzuk egyesével a tojásokat és a villával összetört banánt. Hozzászórjuk a kókuszreszeléket, ezt is jól belekeverjük, majd hozzászitáljuk a szódabikarbónás - sütőporos lisztet is. Ezzel is elkeverjük, 2-3 evőkanál tejjel lazítjuk. Belekanalazzuk az előkészített formába. 2-3 kocka csokit és diót durvára vágunk és a tészta tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. (tűpróbáig) Majd a formában hagyjuk kihűlni.

Tálalás

10-12 szelet
Banánkenyér Banánkenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!