Birsalmás pite
Hozzávalók
Tepsihez:
Töltelékhez:
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A birsalmát kendővel szárazon ledörzsöljük, hogy „szőrtelenítsük”. A birsalmát megmossuk, negyedeljük, meghámozzuk, kimagozzuk, és ferdén szeletekre vágjuk. A birsalmaszeleteket a vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal edényben alkalmankénti kevergetés közben, közepes tűzön kb. 10-15 perc alatt megpároljuk. A birsalmát, ha szükséges szűrőn lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni.
A tepsit (kb. 35 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. Kézzel átgyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk (kb. 35x25 cm), és a sodrófa segítségével a tepsibe tesszük, majd elosztjuk rajta a tölteléket. A maradék tésztát lisztezett munkafelületen kinyújtjuk és a sodrófa segítségével a töltelékre rakjuk, majd kézzel kissé megnyomkodjuk.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a tészta tetejét megkenjük. Rászórjuk a mandulát, és a tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
A süteményt a tepsiben rácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Tipp:
Birsalmás pite
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Töltelékhez:
Tésztához:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A birsalmát kendővel szárazon ledörzsöljük, hogy „szőrtelenítsük”. A birsalmát megmossuk, negyedeljük, meghámozzuk, kimagozzuk, és ferdén szeletekre vágjuk. A birsalmaszeleteket a vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal edényben alkalmankénti kevergetés közben, közepes tűzön kb. 10-15 perc alatt megpároljuk. A birsalmát, ha szükséges szűrőn lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni.
A tepsit (kb. 35 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. Kézzel átgyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk (kb. 35x25 cm), és a sodrófa segítségével a tepsibe tesszük, majd elosztjuk rajta a tölteléket. A maradék tésztát lisztezett munkafelületen kinyújtjuk és a sodrófa segítségével a töltelékre rakjuk, majd kézzel kissé megnyomkodjuk.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a tészta tetejét megkenjük. Rászórjuk a mandulát, és a tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
A süteményt a tepsiben rácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?