Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bogyós mousse-torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Csatos tortaformához (Ø 26 cm):

kevés zsiradék
sütőpapír

A tésztához:

100 g búzaliszt
2 ½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g cukor
1 csipet só
125 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)

A töltelékhez:

1 ½ csomag (15 g) Dr. Oetker Őrölt zselatin
100 ml tej
400 g szeder
300 g joghurt
100 g cukor
400 ml hideg habtejszín

A tetejére:

kb. 400 g málna
4 evőkanál málnazselé

Elkészítés

Előkészítés:

A forma alját kivajazzuk, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a keményítővel, a kakaóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát elsimítjuk a tortaformában. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Lecsatoljuk, és levesszük a forma szélét. A tortalapot sütőpapírral bélelt rácsra borítjuk, a forma alját eltávolítjuk, és a süteményt hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A zselatint a tejbe áztatjuk. A szedret megtisztítjuk, pürésítjük és szitán keresztül átnyomkodjuk. A szederpürét a joghurttal, a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal keverőtálban összekeverjük. A zselatint alacsony hőfokon feloldjuk (nem forraljuk). Először habverővel csak 3 evőkanál joghurtos szedermasszát keverünk össze a feloldott zselatinnal, majd belekeverjük a maradék masszát is. A tejszínt kemény habbá felverjük. Amikor a joghurtos szedermassza zselésedni kezd, óvatosan belekeverjük a tejszínhabot, majd a tölteléket a tortalapon elkenjük.

Tetejére:
A málnát megtisztítjuk, és elosztjuk a torta tetején. A málnazselét kis edényben felforraljuk, majd ezzel megkenjük a málnát. A tortát legkevesebb 3 órára, de legjobb, ha egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Óvatosan lecsatoljuk, majd levesszük a tortagyűrűt vagy a tortaforma szélét. A tortát tálalásig hideg helyen tároljuk.

Tippek:

Mirelit gyümölcsöket is használhatunk.
Málna helyett a torta tetejére tehetünk fekete vagy piros ribizlit is.
Feltét nélkül a tortát maximum egy nappal előre elkészíthetjük vagy lefagyaszthatjuk.
Bogyós mousse-torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!