Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Caramell Flan

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Caramell Flan

2 dl tejszín
3 dl tej
4 tojás
15 dkg + 10 dkg cukor
1 citrom héja (vékonyan 1-2 csík levágva)
1 rúd fahéj
0,5 rúd vanília kikapart belseje vagy Dr. Oetker Vanillincukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

5-6 db hőálló tálka (szuflé tálka 1 vagy 1,5 dl) vagy 1 közepes jénai tál
A sütőt 140 'C előmelegítjük.

Elkészítés

Először a karamellt készítjük el, ehhez a 15 dkg cukrot 3 ek. vízzel egy edényben feltesszük melegedni, lassú tűzön kevergetés nélkül (rázogathatjuk) karamellízáljuk, Ha már sötétbarna, akkor a tálkák aljába öntjük.
A tejet és tejszínt a fűszerekkel, citromhéjjal felforraljuk, majd a cukorral habosra kevert tojásokra öntjük, az egészet jól elkeverjük, átszűrjük egy szűrön, és a tálkákba adagoljuk. Tepsibe tesszük a tálkákat, betesszük a sütőbe, és a tepsit feltöltjük forró vízzel a tálkák 3/4-éig. Vízfürdőben sütjük kb. 40 percig, kiszedjük a vízfürdőből, kihűtjük, és a hütőben pihentetjük másnapig.

Tálalás

5-6 adag
Tálalása: a krémet vékony pengéjű késsel körbevágjuk, hogy könnyebben elváljon a tálka falától, az alját forró vízbe mártjuk, majd kiborítjuk egy tányérra.

Alternatív elkészítés

Ezt a nagyon finom spanyol desszertet lehet ízesíteni naranccsal vagy kávés-kardamomos változat is van. Hasonló a Créme Brulée-hez.
Caramell Flan

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!