Céklás-almás pite
Hozzávalók
tészta:
töltelék:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A reszelt almát és céklát elkeverjük a citromlekvárral és a nyírfacukorral, fahéjjal majd egy edényben a margarinon átpároljuk. (Kb. 10 perc)
A tészta kétharmadát kerekre nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát (kicsit túllóghat a peremén) majd az előmelegített sütőben elősütjük 5 -8 perc alatt.
A forró tésztát megkenjük 1 kanál citromlekvárral ( vagy bármilyen lekvárral) és a párolt céklás-almát rátesszük, majd a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére. Az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Tálalás
Céklás-almás pite
Hozzávalók
tészta:
töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A reszelt almát és céklát elkeverjük a citromlekvárral és a nyírfacukorral, fahéjjal majd egy edényben a margarinon átpároljuk. (Kb. 10 perc)
A tészta kétharmadát kerekre nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát (kicsit túllóghat a peremén) majd az előmelegített sütőben elősütjük 5 -8 perc alatt.
A forró tésztát megkenjük 1 kanál citromlekvárral ( vagy bármilyen lekvárral) és a párolt céklás-almát rátesszük, majd a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére. Az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?