Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos bodzaszörp

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 üveg (500 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 üveg (500 ml) elkészítéséhez

20 fej bodzavirág
750 ml víz
1 kg cukor
3 darab kezeletlen citrom
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bodzavirágot hideg vízben átöblítjük (ne tegyük folyó víz alá!), és konyhai papírtörlőn jól lecsöpögtetjük. A virágokról ollóval levágjuk a szárat. A citromokat folyóvízben alaposan megmossuk, majd felkarikázzuk.

Elkészítés:

A vizet cukorral felforraljuk, és 2 percig rotyogva főzzük. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a citromsavat és a tartósítószert. A virágokat és a citromkarikákat zárható, hőálló dobozba (kb. 2 l) tesszük, és a cukros oldattal felöntjük, majd 2-3 napig sötét, hűvös helyen (legjobb, ha a hűtőszekrényben) lezárva állni hagyjuk.
Egy szűrőt konyhai papírtörlővel kibélelünk. A folyadékot az előkészített szűrőn keresztül kitöltjük. A felfogott folyadékot még egyszer felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, csavaros tetővel (twist-off) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk. A legjobb, ha az üvegeket fejjel lefelé üvegtartó rekeszbe állítjuk.

Tippek:

Ízletes italhoz öntsünk fel egy kevés bodzaszörpöt hideg ásványvízzel vagy pezsgővel.
Kb. 1 évig tárolható.
Mivel a bodzaszezon igen rövid, kétszeres mennyiséget is készíthetünk.
A Citromos bodzaszörp csak egy lépéssel gondolja tovább a klasszikus bodzaszörp receptjét.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!