Citromos koronák
Hozzávalók
Tésztához:
Citromos krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kisimítjuk és kiszúrunk 12 db egyenként 10 cm átmérőjű csillagformát. A csillagokat enyhén margarinozott muffinsütő mélyedéseibe fektetjük és egy villával megszúrkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A citromlevet egy főzőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a vizet, a cukrot, a pudingport és a reszelt citromhéjat. Az egészet felfőzzük, majd a főzőlapról lehúzva hozzákeverjük a margarint és hagyjuk kihűlni. Miután a krém kihűlt, egy habverővel fellazítjuk, csillag végű nyomózsákba töltjük és a kihűlt koronákba töltjük. A Citromos koronák sütemény tetejét ízlés szerint fekete áfonyával és citromszelettel díszítjük.
Citromos koronák
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Citromos krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kisimítjuk és kiszúrunk 12 db egyenként 10 cm átmérőjű csillagformát. A csillagokat enyhén margarinozott muffinsütő mélyedéseibe fektetjük és egy villával megszúrkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A citromlevet egy főzőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a vizet, a cukrot, a pudingport és a reszelt citromhéjat. Az egészet felfőzzük, majd a főzőlapról lehúzva hozzákeverjük a margarint és hagyjuk kihűlni. Miután a krém kihűlt, egy habverővel fellazítjuk, csillag végű nyomózsákba töltjük és a kihűlt koronákba töltjük. A Citromos koronák sütemény tetejét ízlés szerint fekete áfonyával és citromszelettel díszítjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?