Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos tiramisu

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

70 g búzaliszt
2 darab tojásfehérje (M-es)
75 g cukor
1 csipet só
2 darab tojássárgája (M-es)

Szóráshoz:

kb. 2 evőkanál cukor

Átitatáshoz:

50 ml víz
50 ml frissen facsart citromlé
20 g cukor
50 ml Limoncello (citromlikőr)

Krémhez:

500 g mascarpone
100 ml frissen facsart citromlé
50 ml Limoncello (citromlikőr)

Díszítéshez:

kb. 50 g fehércsoki
kb. ½ kezeletlen citrom
aprított pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjét 35 g cukorral és sóval keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) félig keményre felverjük. Hozzáadjuk a keményítőt, majd nagyon keményre felverjük. A tojássárgáját keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük. 1 perc alatt beleszórjuk a maradék cukrot és a Bourbon vaníliás cukrot, majd 2 percig még egyszer tovább felverjük.
A tojásfehérjehab felét és a lisztet röviden és óvatosan a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tojássárgájába, majd a maradék tojásfehérjehabot is óvatosan belekeverjük.
A tésztát kerek díszítőcsöves habzsákba (Ø 12 mm) töltjük, és kb. 8 cm hosszú csíkokat nyomunk az előkészített tepsibe. Cukorral megszórjuk, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótát sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

A vizet, a gyümölcslét és a cukrot keverés közben felmelegítjük, amíg a cukor el nem olvadt. Végül belekeverjük a Limoncellot.

Krém:
Az összes hozzávalót tálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
A piskóta felét lapos, szögletes üvegformába (kb. 25 x 20 cm) fektetjük, az átitatáshoz elkészített oldat felét rácsöpögtetjük, és a krém felével betakarjuk. A maradék hozzávalókat ugyanebben a sorrendben rétegenként rátesszük.
A tiramisut frissen tartó fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, és néhány órát vagy egy éjszakát állni hagyjuk.

Díszítés:
A fehércsokiból forgácsokat reszelünk, és a citromot tetszés szerint vékony szeletekre vagy hasábokra vágjuk. Tálalás előtt a tiramisukrémet a forgácsokkal megszórjuk, majd citrommal és pisztáciával díszítjük.

Tippek:

Ha nagyobb formát használunk, elkészíthetjük a tiramisut csak egy rétegben is.
A mascarpone felét helyettesíthetjük 250 g étkezési túróval (20%-os) is.
Jól záró dobozban a babapiskóta kb. 2 hétig tárolható.
Citromos tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!