
Citromos-túrós rétes



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
Egy keverőedényben a margarint, porcukrot, a vanillincukrot, sót a citrom levét és a citromhéjat konyhai robotgéppel (habverővel) krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A krémsajtot a túróval és a tejföllel elkeverjük, és a masszához adjuk. A tojásfehérjét a cukorral felverjük, a masszához keverjük, végül hozzáadjuk a lisztet.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
A kelt tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe simítjuk, majd a tölteléket a középre helyezve, kb. 6 cm szélességben elsimítjuk. A tészta szabadon hagyott széleit egy pizzavágóval 2 cm szélességben bevágjuk és a szalagokat jobbról- balról felváltva a túrós töltelékre fektetjük.
A tojást a tejjel felverjük és a tésztát megkenjük.
A sütőtepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A porcukrot a tejjel összekeverjük, a tésztára csöpögtetjük, majd a citromhéjjal megszórjuk.
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.


Citromos-túrós rétes
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Egy keverőedényben a margarint, porcukrot, a vanillincukrot, sót a citrom levét és a citromhéjat konyhai robotgéppel (habverővel) krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A krémsajtot a túróval és a tejföllel elkeverjük, és a masszához adjuk. A tojásfehérjét a cukorral felverjük, a masszához keverjük, végül hozzáadjuk a lisztet.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
A kelt tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe simítjuk, majd a tölteléket a középre helyezve, kb. 6 cm szélességben elsimítjuk. A tészta szabadon hagyott széleit egy pizzavágóval 2 cm szélességben bevágjuk és a szalagokat jobbról- balról felváltva a túrós töltelékre fektetjük.
A tojást a tejjel felverjük és a tésztát megkenjük.
A sütőtepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A porcukrot a tejjel összekeverjük, a tésztára csöpögtetjük, majd a citromhéjjal megszórjuk.
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?