Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Croissant

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Croissant

70 dkg liszt
1 kis pohár joghurt
2 dl tej
1 kk. só
4 ek. cukor
2 tojás
5 dkg élesztő
20 dkg fagyott vaj

Tölteléknek:

pizzakrém
sütésálló lekvár
sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A vajat érdemes minél hamarabb berakni a fagyasztóba, akár előző este, mert csak akkor lehet jól reszelni és a megfelelő mennyiséget a lapok közé juttatni!

Elkészítés

Bedagasztjuk a tésztát a vaj kivételével. 1-1,5 órát hagyjuk kelni hűtőben. 8 egyforma darabra vágjuk, és egyesével kör alakúra nyújtjuk. Rétegezzük, a rétegek közzé a fagyott vajat reszeljük. A legfelső rétegre nem kell vaj. Majd az egészet újból kinyújtjuk, és 16 cikkre vágjuk. A cikkeket egyesével megtöltjük bármivel, pl.: pizzakrém, szalámi, sajt, lekvár. Feltekerjük a szélesebbik oldalánál, és tepsiben fél órát hagyjuk még pihenni. Tojással lekenjük, és ha szeretnék, a sós tölteléknél még most megszórhatjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, stb. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 15-20 perc a sütési idő.

Tálalás

Legalább 16 kiflit kaphatunk így, de ennél többet, ill. kevesebbet is készíthetünk attól függően, hogy mekkora méretűeket szeretnék készíteni!

Alternatív elkészítés

Feltekerés után, de még a tepsiben pihenés előtt fagyasztóba lefagyaszthatjuk egy részét. Sütés előtt 3-4 órával szobahőmérsékleten felolvasztva, tojással lekenve süthetjük frissen akár reggelire.
Croissant

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!