Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Császármorzsa

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
250 g búzaliszt
50 g cukor
300 ml tej
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
50 g mazsola

Ezenkívül:

3-4 evőkanál étolaj vagy vaj
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk és a tojásfehérjét keményre felverjük. A tojássárgáját, a lisztet, a sót, a vanillincukrot, a tejet keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává dolgozzuk. A tojásfehérje habot és a mazsolát óvatosan belekeverjük.
Kevés vajat vagy olajat egy serpenyőben (28 cm ᴓ) felforrósítunk. A tésztát beleöntjük, és közepes hőfokon az alsó felét világossárgára sütjük. A tetején még egy kicsit folyékony tésztát 2 konyhai lapáttal először negyedeljük, majd megfordítjuk. A serpenyőbe esetleg tehetünk még egy kis zsiradékot, majd a császármorzsát két konyhai lapáttal kis darabokra szaggatjuk és aranybarnára sütjük. Tányéron tálaljuk, és porcukorral megszórjuk.

Rumos-mazsolás változat:
A mazsolát felhasználás előtt betehetjük 1-2 evőkanál felmelegített barna rumba, és kb. 30 percig állni hagyjuk, majd (a rummal együtt) a fent leírtak szerint a tésztába keverjük.

Citromos változat:
A lisztbe a tojássárgájás masszával együtt keverhetünk 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéjat is a lisztbe.

Mandulás változat:
50 g szeletelt mandulát serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítunk. A tésztát a fent leírtak szerint elkészítjük. A mandulát a mazsolával együtt belekeverjük a tésztába.

Tippek:

A császármorzsát édes főételként 2, desszertként 4 személy részére tálaljuk.
Kínáljunk mellé szilva- vagy baracklekvárt, illetve befőttet.
Császármorzsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!