Császármorzsa
Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk és a tojásfehérjét keményre felverjük. A tojássárgáját, a lisztet, a sót, a vanillincukrot, a tejet keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává dolgozzuk. A tojásfehérje habot és a mazsolát óvatosan belekeverjük.
Kevés vajat vagy olajat egy serpenyőben (28 cm ᴓ) felforrósítunk. A tésztát beleöntjük, és közepes hőfokon az alsó felét világossárgára sütjük. A tetején még egy kicsit folyékony tésztát 2 konyhai lapáttal először negyedeljük, majd megfordítjuk. A serpenyőbe esetleg tehetünk még egy kis zsiradékot, majd a császármorzsát két konyhai lapáttal kis darabokra szaggatjuk és aranybarnára sütjük. Tányéron tálaljuk, és porcukorral megszórjuk.
Rumos-mazsolás változat:
A mazsolát felhasználás előtt betehetjük 1-2 evőkanál felmelegített barna rumba, és kb. 30 percig állni hagyjuk, majd (a rummal együtt) a fent leírtak szerint a tésztába keverjük.
Citromos változat:
A lisztbe a tojássárgájás masszával együtt keverhetünk 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéjat is a lisztbe.
Mandulás változat:
50 g szeletelt mandulát serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítunk. A tésztát a fent leírtak szerint elkészítjük. A mandulát a mazsolával együtt belekeverjük a tésztába.
Tippek:
Kínáljunk mellé szilva- vagy baracklekvárt, illetve befőttet.
Császármorzsa
Hozzávalók
kb. 2 adag elkészítéséhez
Tésztához:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk és a tojásfehérjét keményre felverjük. A tojássárgáját, a lisztet, a sót, a vanillincukrot, a tejet keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává dolgozzuk. A tojásfehérje habot és a mazsolát óvatosan belekeverjük.
Kevés vajat vagy olajat egy serpenyőben (28 cm ᴓ) felforrósítunk. A tésztát beleöntjük, és közepes hőfokon az alsó felét világossárgára sütjük. A tetején még egy kicsit folyékony tésztát 2 konyhai lapáttal először negyedeljük, majd megfordítjuk. A serpenyőbe esetleg tehetünk még egy kis zsiradékot, majd a császármorzsát két konyhai lapáttal kis darabokra szaggatjuk és aranybarnára sütjük. Tányéron tálaljuk, és porcukorral megszórjuk.
Rumos-mazsolás változat:
A mazsolát felhasználás előtt betehetjük 1-2 evőkanál felmelegített barna rumba, és kb. 30 percig állni hagyjuk, majd (a rummal együtt) a fent leírtak szerint a tésztába keverjük.
Citromos változat:
A lisztbe a tojássárgájás masszával együtt keverhetünk 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéjat is a lisztbe.
Mandulás változat:
50 g szeletelt mandulát serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítunk. A tésztát a fent leírtak szerint elkészítjük. A mandulát a mazsolával együtt belekeverjük a tésztába.
Tippek:
Kínáljunk mellé szilva- vagy baracklekvárt, illetve befőttet.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?