Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csillagtorta fahéjas-tejszínes krémmel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40x30 cm):

csillag kiszúró
kevés zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
125 g cukor
175 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Rétegekhez:

kb. 2 evőkanál meggydzsem
250 g mascarpone
80 g cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
400 g hideg habtejszín

Díszítéshez:

1 evőkanál gránátalmamag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral kevert cukrot, majd a masszát további 2 percig verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótalapot leválasztjuk, egy ív sütőpapírra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, a felső ív sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. Egy kb. 15 cm átmérőjű 7 ágú csillagsablont készítünk, ráhelyezünk a piskótalapra, és 3 csillagot kivágunk (1. kép). Dekorációnak a maradék piskótalapból kiszúróval kis csillagokat szúrunk ki (1. kép).

Rétegek:
Két csillagalapot megkenünk meggydzsemmel, közben ½ cm peremet szabadon hagyunk. Az egyik alapot süteményestálra tesszük. A mascarponét, a cukrot és a fahéjat keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, majd óvatosan belekeverjük a mascarpone krémbe. A tejszínes krémet kereklyukú habzsákba (13 mm Ø) töltjük, és az alsó alapra pöttyöket nyomunk. Rátesszük a második meggydzsemes lapot, és a krémből ismét pöttyöket nyomunk rá (2. kép). Rátesszük a felső lapot, és a maradék krémmel tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. A tortát kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt a kis csillagokat kakaóval meghintjük, a tortára tesszük, majd gránátalmamagokkal megszórjuk.

Tipp:

A torta fagyasztható.
Csillagtorta fahéjas-tejszínes krémmel Csillagtorta fahéjas-tejszínes krémmel Csillagtorta fahéjas-tejszínes krémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!