Csillagtorta fahéjas-tejszínes krémmel
Hozzávalók
Tepsihez (40x30 cm):
Tésztához:
Rétegekhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral kevert cukrot, majd a masszát további 2 percig verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot leválasztjuk, egy ív sütőpapírra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, a felső ív sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. Egy kb. 15 cm átmérőjű 7 ágú csillagsablont készítünk, ráhelyezünk a piskótalapra, és 3 csillagot kivágunk (1. kép). Dekorációnak a maradék piskótalapból kiszúróval kis csillagokat szúrunk ki (1. kép).
Rétegek:
Két csillagalapot megkenünk meggydzsemmel, közben ½ cm peremet szabadon hagyunk. Az egyik alapot süteményestálra tesszük. A mascarponét, a cukrot és a fahéjat keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, majd óvatosan belekeverjük a mascarpone krémbe. A tejszínes krémet kereklyukú habzsákba (13 mm Ø) töltjük, és az alsó alapra pöttyöket nyomunk. Rátesszük a második meggydzsemes lapot, és a krémből ismét pöttyöket nyomunk rá (2. kép). Rátesszük a felső lapot, és a maradék krémmel tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. A tortát kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a kis csillagokat kakaóval meghintjük, a tortára tesszük, majd gránátalmamagokkal megszórjuk.
Tipp:
Csillagtorta fahéjas-tejszínes krémmel
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40x30 cm):
Tésztához:
Rétegekhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral kevert cukrot, majd a masszát további 2 percig verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot leválasztjuk, egy ív sütőpapírra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, a felső ív sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. Egy kb. 15 cm átmérőjű 7 ágú csillagsablont készítünk, ráhelyezünk a piskótalapra, és 3 csillagot kivágunk (1. kép). Dekorációnak a maradék piskótalapból kiszúróval kis csillagokat szúrunk ki (1. kép).
Rétegek:
Két csillagalapot megkenünk meggydzsemmel, közben ½ cm peremet szabadon hagyunk. Az egyik alapot süteményestálra tesszük. A mascarponét, a cukrot és a fahéjat keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, majd óvatosan belekeverjük a mascarpone krémbe. A tejszínes krémet kereklyukú habzsákba (13 mm Ø) töltjük, és az alsó alapra pöttyöket nyomunk. Rátesszük a második meggydzsemes lapot, és a krémből ismét pöttyöket nyomunk rá (2. kép). Rátesszük a felső lapot, és a maradék krémmel tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. A tortát kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a kis csillagokat kakaóval meghintjük, a tortára tesszük, majd gránátalmamagokkal megszórjuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?