Csokis édes perec
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tej-zsiradék keveréket és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Formázás:
A tésztát kicsit belisztezzük, a munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, 12 egyforma méretű adagra osztjuk, és pereccé formázzuk. Ehhez a tésztadarabokat golyóvá, majd hegyes, kb. 55 cm hosszú rudakká formázzuk. A végeit keresztezzük, egyszer megcsavarjuk, majd a perec alsó részéhez (a tészta alá) hajtjuk, és finoman hozzányomjuk. A tésztadarabokat formázás után letakarva még egyszer kelesztjük. Ezután lekenjük a felvert tojással, és a tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pereceket sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ezután a tortabevonót megolvasztjuk, a kihűlt perecek tetejére csorgatjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Csokis édes perec
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tej-zsiradék keveréket és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Formázás:
A tésztát kicsit belisztezzük, a munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, 12 egyforma méretű adagra osztjuk, és pereccé formázzuk. Ehhez a tésztadarabokat golyóvá, majd hegyes, kb. 55 cm hosszú rudakká formázzuk. A végeit keresztezzük, egyszer megcsavarjuk, majd a perec alsó részéhez (a tészta alá) hajtjuk, és finoman hozzányomjuk. A tésztadarabokat formázás után letakarva még egyszer kelesztjük. Ezután lekenjük a felvert tojással, és a tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pereceket sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ezután a tortabevonót megolvasztjuk, a kihűlt perecek tetejére csorgatjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?