Csokis muffinok szív díszítéssel
Hozzávalók
Muffinformához (12-es):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a forma mélyedéseiben. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, és röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton összekeverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott tortabevonót, és krémmé keverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük, és ízlésesen elosztjuk a muffinok tetején.
Díszítés:
A marcipánt porcukorral összegyúrjuk, és ételszínezékkel pirosra színezzük. Felvágott mélyhűtő tasak vagy frissen tartó fólia között vékonyra kinyújtjuk, és kiszúróval szíveket szúrunk ki. A szíveket cukorba nyomjuk, és tálalás előtt ízlésesen elhelyezzük a csokis muffinokon.
Tipp:
Csokis muffinok szív díszítéssel
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12-es):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a forma mélyedéseiben. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, és röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton összekeverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott tortabevonót, és krémmé keverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük, és ízlésesen elosztjuk a muffinok tetején.
Díszítés:
A marcipánt porcukorral összegyúrjuk, és ételszínezékkel pirosra színezzük. Felvágott mélyhűtő tasak vagy frissen tartó fólia között vékonyra kinyújtjuk, és kiszúróval szíveket szúrunk ki. A szíveket cukorba nyomjuk, és tálalás előtt ízlésesen elhelyezzük a csokis muffinokon.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?