Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés-meggyes desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz:

350 g meggy (befőtt, nettó tömeg)
200 ml hideg tej
2 evőkanál aprított étcsokoládé

Díszítéshez:

1 evőkanál aprított étcsokoládé

Elkészítés

Előkészítés:

A meggybefőttet szűrőbe tesszük, hagyjuk jól lecsepegni. A befőtt levét felfogjuk, 100 ml-t kimérünk belőle. A meggyszemeket szét osztjuk 4 desszertes pohárban vagy egy nagyobb desszertes tálban, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez.

Elkészítés:

Krém:

Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A befőtt kimért levét és az aprított étcsokoládét hozzákeverjük. A krémet a meggyekre kanalazzuk, tálalásig hűtőbe tesszük.

Díszítés:

A desszertet a félretett meggyekkel és aprított étcsokoládéval díszítjük.

Alternatív elkészítés

Fekete-erdő desszertet is készíthetünk úgy, hogy a krémhez további 2 evőkanál cseresznyepálinkát keverünk.
Csokoládés-meggyes desszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-09-28
0

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-23
0

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-18
0

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-11
2

Habfelhőben – mindent a habos sütikről

„Jaj, de jó a habos sütemény” – tartja a már-már szállóigévé vált dal refrénje, mi pedig egyáltalán nem vitatkozunk, hiszen az egyik legklasszabb dolog beleszúrni a süteményes villát egy jókora szelet, habréteggel megkoronázott sütibe.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-09
1

Suli-snackek gyerekeknek

Ismét itt a szeptember, becsengettek az iskolákban. Ahogy elkezdődik a suli, úgy kapnak a szülők egy ugyan hálás, de mégis nehéz feladatot: napról napra meg kell tölteniük az iskolába szánt tízórais, uzsonnás dobozokat.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-04
1

Ezt a 8 dolgot semmiképpen se tedd sütés közben

A sütés nem szabad stílusú tánc, az egyszer biztos. Jöjjön most 8 dolog, amire a következő sütéssel töltött délutánodon mindenképpen figyelj, hogy semmi se sikerüljön félre.

Elolvasom Tovább
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!