Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dagasztás nélküli kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Dagasztás nélküli kenyér

2,5 dkg élesztő
3 dl langyos víz
40 dkg liszt
1,5 tk. só
kb. 15-20 dkg liszt másnap
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előző este összeállítjuk és másnap reggel lehet formázni a kenyeret.

Elkészítés

Este előkészítjük. Az élesztőt a vízben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sót fakanállal összedolgozzuk. Zacskóval letakarva állni hagyjuk reggelig.
Másnap jól lisztezzük a munkafelületet és kiborítjuk rá. Összeállítjuk a kenyeret. Annyi lisztet adunk hozzá, apránként amennyit még felvesz. De arra figyelni kell, hogy ne legyen nagyon kemény, sűrű, inkább lágy legyen. Összeállítás után fél órát állni hagyjuk. 200 fokra előmelegített sütőben előmelegítjük a jénait is a sütőpapírral. Ha kellően meleg óvatosan beletesszük a kenyeret és ráfordítjuk a fedőt. 40 percig sütjük, majd fedő nélkül +10 percig pirítjuk a tetejét. Sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni és kevés vízzel lekenjük.

Tálalás

Ebből kb. 60 dkg-os kenyér lesz.

Tárolás

Zárt zacskóban tároljuk.
Dagasztás nélküli kenyér Dagasztás nélküli kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!