Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dinnyetorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (20 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához 1:

50 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
90 g búzaliszt
1 csapott kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
piros ételszínezék

Tésztához 2:

50 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
90 g búzaliszt
1 csapott kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
piros ételszínezék

Krémhez:

400 ml hideg habtejszín
150 g joghurt
80 g porcukor
piros és zöld ételszínezék
kb. 30 g csokoládé csepp

Díszítéshez:

csokicseppek
kb. 40 g Haribo Sandia -görögdinnyés gumicukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához a vajat vagy margarint kis edényben megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tortaformát sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egymásután 2 piskótalapot sütünk: A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint és tetszés szerinti mennyiségű ételszínezéket. A tésztát elsimítjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
(Amennyiben van két db 20 cm Ø tortaformánk, akkor egyszerre is megsüthetjük a két lapot.)

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk, a piskótalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát a fent leírtak szerint előkészítjük.
A második piskótalapot a fent leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük. A tortalapokat a sütőforma eltávolítása után hűlni hagyjuk.

Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A joghurtot, a porcukrot és a zselatinfix-et kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd a felvert tejszínt fokozatosan belekeverjük. A krémet elfelezzük, és az egyik felét ételszínezékkel rózsaszínre, a másik felét pedig zöldre színezzük.
A rózsaszín krémbe belekeverjük a csokicseppeket. A rózsaszín krém ¾ részét elkenjük az alsó tortalapon. Rátesszük a felső tortalapot, kissé rányomkodjuk, és a zöld krémmel az oldalát és a tetejét a szélén kb. 2 cm szélességben bevonjuk. Spatulával az oldalát elsimítjuk. A megmaradt rózsaszín krémet a torta közepén elkenjük. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a sütemény közepére néhány csokicseppet és Haribo görögdinnyés gumicukrot teszünk.

Tipp:

A tortalapot előző nap is elkészíthetjük és megsüthetjük.
Dinnyetorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!