Dinnyetorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (20 cm Ø):
Tésztához 1:
Tésztához 2:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egymásután 2 piskótalapot sütünk: A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint és tetszés szerinti mennyiségű ételszínezéket. A tésztát elsimítjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
(Amennyiben van két db 20 cm Ø tortaformánk, akkor egyszerre is megsüthetjük a két lapot.)
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk, a piskótalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát a fent leírtak szerint előkészítjük.
A második piskótalapot a fent leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük. A tortalapokat a sütőforma eltávolítása után hűlni hagyjuk.
Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A joghurtot, a porcukrot és a zselatinfix-et kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd a felvert tejszínt fokozatosan belekeverjük. A krémet elfelezzük, és az egyik felét ételszínezékkel rózsaszínre, a másik felét pedig zöldre színezzük.
A rózsaszín krémbe belekeverjük a csokicseppeket. A rózsaszín krém ¾ részét elkenjük az alsó tortalapon. Rátesszük a felső tortalapot, kissé rányomkodjuk, és a zöld krémmel az oldalát és a tetejét a szélén kb. 2 cm szélességben bevonjuk. Spatulával az oldalát elsimítjuk. A megmaradt rózsaszín krémet a torta közepén elkenjük. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a sütemény közepére néhány csokicseppet és Haribo görögdinnyés gumicukrot teszünk.
Tipp:
Dinnyetorta
Hozzávalók
kb. 8-10 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (20 cm Ø):
Tésztához 1:
Tésztához 2:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egymásután 2 piskótalapot sütünk: A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint és tetszés szerinti mennyiségű ételszínezéket. A tésztát elsimítjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
(Amennyiben van két db 20 cm Ø tortaformánk, akkor egyszerre is megsüthetjük a két lapot.)
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk, a piskótalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát a fent leírtak szerint előkészítjük.
A második piskótalapot a fent leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük. A tortalapokat a sütőforma eltávolítása után hűlni hagyjuk.
Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A joghurtot, a porcukrot és a zselatinfix-et kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd a felvert tejszínt fokozatosan belekeverjük. A krémet elfelezzük, és az egyik felét ételszínezékkel rózsaszínre, a másik felét pedig zöldre színezzük.
A rózsaszín krémbe belekeverjük a csokicseppeket. A rózsaszín krém ¾ részét elkenjük az alsó tortalapon. Rátesszük a felső tortalapot, kissé rányomkodjuk, és a zöld krémmel az oldalát és a tetejét a szélén kb. 2 cm szélességben bevonjuk. Spatulával az oldalát elsimítjuk. A megmaradt rózsaszín krémet a torta közepén elkenjük. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a sütemény közepére néhány csokicseppet és Haribo görögdinnyés gumicukrot teszünk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?