Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós csiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tésztához:

40 dkg liszt
25 dkg vaj
2 tojás
3 dkg élesztő
1 dl tej
15 dkg cukor
csipet só

Kenéshez:

tojásfehérje

A töltelékhez:

10 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1,5 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a tejben 1 kanál cukorral és 1 kanál liszttel megfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot és a sót. A tojásokkal összegyúrjuk. A futtatott élesztővel és még annyi langyos tejjel továbbgyúrjuk, hogy rugalmas tésztánk legyen. Egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Négyszögletesre nyújtjuk, ráterítjük a tölteléket. Szorosan összesodorjuk. Másfél cm vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 15 percig kelesztjük. Tojásfehérjével megkenjük. Forró sütőben kezdjük sütni, majd a lángot levéve közepes lángerőnél készre sütjük.
Diós csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!