
Dobos torta


Hozzávalók
Tésztához:
Krém:
Dobostető:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
6 lapot kell sütni, mindegyiket ugyanúgy kell elkészíteni. 1 lap: 1 tojást szétválasztunk. A fehérjét félig felverjük habbá. Hozzáadunk 2 dkg cukrot, majd ezzel kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a tojás sárgáját, majd beleforgatjuk a 2 dkg lisztet. Sütőpapíros formában 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
A krém:
A tejszínt a cukorral felforraljuk, kb. 5 perc forralás kell neki. Hozzákeverjük a kakaót. Majd mikor sima, de még meleg hozzáadjuk a vaj harmadát. Hagyjuk kihűlni. A maradék margarint keverjük habosra, adjuk hozzá a csokis keveréket, majd géppel a legmagasabb fokozaton dolgozzuk össze.
Összeállítás:
5 lapot betöltünk krémmel. A 6. lapot még nem rakjuk rá. Felolvasztjuk a cukrot és rásimítjuk a lapra. Pár másodperc alatt megszilárdul a cukor és ekkor már rátehetjük a többire.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Dobos torta
Hozzávalók
Tésztához:
Dobostető:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
6 lapot kell sütni, mindegyiket ugyanúgy kell elkészíteni. 1 lap: 1 tojást szétválasztunk. A fehérjét félig felverjük habbá. Hozzáadunk 2 dkg cukrot, majd ezzel kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a tojás sárgáját, majd beleforgatjuk a 2 dkg lisztet. Sütőpapíros formában 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
A krém:
A tejszínt a cukorral felforraljuk, kb. 5 perc forralás kell neki. Hozzákeverjük a kakaót. Majd mikor sima, de még meleg hozzáadjuk a vaj harmadát. Hagyjuk kihűlni. A maradék margarint keverjük habosra, adjuk hozzá a csokis keveréket, majd géppel a legmagasabb fokozaton dolgozzuk össze.
Összeállítás:
5 lapot betöltünk krémmel. A 6. lapot még nem rakjuk rá. Felolvasztjuk a cukrot és rásimítjuk a lapra. Pár másodperc alatt megszilárdul a cukor és ekkor már rátehetjük a többire.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?