Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dobos torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt

Krém:

2,5 dl tejszín
25 dkg cukor
35 dkg margarin

Dobostető:

10 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A krémet már korábban is meg lehet csinálni és hűtőben tárolni.

Elkészítés

Tészta:
6 lapot kell sütni, mindegyiket ugyanúgy kell elkészíteni. 1 lap: 1 tojást szétválasztunk. A fehérjét félig felverjük habbá. Hozzáadunk 2 dkg cukrot, majd ezzel kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a tojás sárgáját, majd beleforgatjuk a 2 dkg lisztet. Sütőpapíros formában 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
A krém:
A tejszínt a cukorral felforraljuk, kb. 5 perc forralás kell neki. Hozzákeverjük a kakaót. Majd mikor sima, de még meleg hozzáadjuk a vaj harmadát. Hagyjuk kihűlni. A maradék margarint keverjük habosra, adjuk hozzá a csokis keveréket, majd géppel a legmagasabb fokozaton dolgozzuk össze.
Összeállítás:
5 lapot betöltünk krémmel. A 6. lapot még nem rakjuk rá. Felolvasztjuk a cukrot és rásimítjuk a lapra. Pár másodperc alatt megszilárdul a cukor és ekkor már rátehetjük a többire.

Tálalás

6-8 szeletes torta lesz belőle, attól függően, hogy milyen vastag cikkeket vágunk.

Tárolás

Én hűtőben tároltam.

Alternatív elkészítés

Legyező formát tudunk kialakítani és ezzel könnyebben tudjuk felszeletelni, ha miután rácsorgattuk a cukrot a lapra margarinos késsel cikkekre vágjuk a cukros lapot és így tesszük fel a torta tetejére.
Dobos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!