Dominó-süti
Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Marcipános-tejszínes krémhez:
Csokimázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat a legmagasabb fokozaton egyesével kb. ½ perc alatt belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a pudingporral, a mogyoróval és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd a tejjel felváltva közepes fokozaton belekeverjük a masszába. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsiben, és a tepsit a sütő középső részébe tesszük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A meggylekvárt közepes méretű edényben felforraljuk, és kb. 2 percig főzzük. Az edény ne legyen túl kicsi, mert a gyümölcskrém főzés közben erősen habzik. A krémet kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenletesen elosztjuk a süteményen, és hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni.
Marcipános-tejszínes krém:
A marcipánmasszát durvára reszeljük. A marcipánreszeléket a forró vízzel és a keserűmandula aromával tálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Hozzáadunk 100 ml habtejszínt és 1 tasak habfixálót, majd kb. 1 perc alatt simára keverjük. A maradék tejszínt 3 tasak habfixálóval keményre felverjük. A marcipánmasszát óvatosan beleforgatjuk a tejszínbe. A krémet elkenjük a süteményen, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Csokimáz:
A tortabevonót a vajjal vagy margarinnal alacsony hőfokon gőz fölött megolvasztjuk, és jól összekeverjük. A máz ne legyen túl forró, egy kicsit hagyhatjuk hűlni. A mázat óvatosan elkenjük a jól lehűlt tejszínes krémen.
Díszítés:
10 dominót éles késsel elfelezünk, a maradékot pedig negyedeljük. A dominó-sütit a dominódarabokkal ízlésesen díszítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Dominó-süti
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Marcipános-tejszínes krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat a legmagasabb fokozaton egyesével kb. ½ perc alatt belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a pudingporral, a mogyoróval és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd a tejjel felváltva közepes fokozaton belekeverjük a masszába. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsiben, és a tepsit a sütő középső részébe tesszük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A meggylekvárt közepes méretű edényben felforraljuk, és kb. 2 percig főzzük. Az edény ne legyen túl kicsi, mert a gyümölcskrém főzés közben erősen habzik. A krémet kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenletesen elosztjuk a süteményen, és hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni.
Marcipános-tejszínes krém:
A marcipánmasszát durvára reszeljük. A marcipánreszeléket a forró vízzel és a keserűmandula aromával tálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Hozzáadunk 100 ml habtejszínt és 1 tasak habfixálót, majd kb. 1 perc alatt simára keverjük. A maradék tejszínt 3 tasak habfixálóval keményre felverjük. A marcipánmasszát óvatosan beleforgatjuk a tejszínbe. A krémet elkenjük a süteményen, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Csokimáz:
A tortabevonót a vajjal vagy margarinnal alacsony hőfokon gőz fölött megolvasztjuk, és jól összekeverjük. A máz ne legyen túl forró, egy kicsit hagyhatjuk hűlni. A mázat óvatosan elkenjük a jól lehűlt tejszínes krémen.
Díszítés:
10 dominót éles késsel elfelezünk, a maradékot pedig negyedeljük. A dominó-sütit a dominódarabokkal ízlésesen díszítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?