Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édes maci-zsemlék

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

150 ml tej
50 g Rama margarin
400 g búzaliszt
75 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)

Ezen kívül:

kb. 1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az Édes maci-zsemlék péksütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tejet kis edényben megmelegítjük. Felolvasztjuk benne a margarint és az egy tasak tortabevonót.

Elkészítés:

Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a meleg tej-zsiradék- tortabevonó keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc.) A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk. Hengerré formázzuk, és 9 egyforma méretű darabra osztjuk. A tortabevonóról eltávolítjuk a csomagolást, majd kb. 8 egyforma darabra vágjuk. A 9 tésztából egyet félreteszünk (abból lesznek a macifülek). A 8 darab tésztát egyformán megtöltjük darabolt tortabevonóval, golyókká formázzuk, és a tepsibe tesszük.
A félretett tésztadarabból egy hosszú hengert formázunk (kb. 20 cm) és 16 egyforma méretű darabra osztjuk. Golyókká formázzuk és macifüleknek a tésztadarabokhoz nyomkodjuk. A zsemléket laposra nyomkodjuk, és a tésztát letakarva meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A figurákat tejjel megkenjük és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A maci-zsemléket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Dekortollal füleket, szemeket, szájat és orrot rajzolunk az Édes maci-zsemlék péksütemény tetejére.

Tipp:

Az Édes maci-zsemlék péksütemény díszítés nélkül fagyasztható. Felengedés után legjobb, ha kb. 5 perc alatt sütési hőmérsékleten újrasütjük, és utána díszítjük.
Az Édes maci-zsemlék sütemény kreatívan díszíthető finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!