Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édes masnik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 36 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 36 darab elkészítéséhez

A világos tésztához:

300 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
75 g porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 csipet só
1 darab tojás (közepes méretű)
150 g Rama
1 evőkanál tej

A barna tésztához:

50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét (fél tasak)
25 g búzaliszt (kb. 2 evőkanál)

A kenéshez:

kb. 1 evőkanál tej

A díszítéshez:

50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét (fél tasak)
kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az Édes masnik hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
A tortabevonót a csomagoláson lévő leírás szerint megolvasztjuk.. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát elfelezzük, egyik feléből a masni világos része, másikból a barna része készül. A barna tészta elkészítéséhez, a tészta egyik feléhez hozzágyúrjuk a megolvasztott tortabevonót (a teljes tasak felét) és a lisztet. Mindkét tésztából egy-egy cipót formázunk, fóliába tekerjük és kb. fél órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Mindkét tésztát enyhén lisztezett munkafelületen, egyenként egy 24 x 24 cm nagyságú lappá nyújtjuk. Az egyik lapot vékonyan megkenjük tejjel, majd a másik lapot ráfordítjuk, és enyhén összenyomjuk. Az „összeragasztott” lapot 3, egyenként 8 cm széles csíkra vágjuk és minden tésztacsíkot tovább szeletelünk 12, egyenként 2 cm széles darabra. Mindegyik darabot elcsavarjuk és az így kapott Édes masnikat a tepsibe fektetjük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Az Édes masnik díszítéséhez a maradék tortabevonót újra megolvasztjuk (a tasakot állítva újra forró vízbe helyezzük), és a masnik csokis felére csurgatjuk. A masni másik végét porcukorral hintjük.

Tipp:

Az Édes masnik jól záródó dobozban akár 3 hétig is eltarthatók.
Az Édes masnik gyorsan elkészíthető sütemény, ami vendégvárónak is alkalmas.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!