Eper szív
Hozzávalók
Csatos tortaformához (25 cm Ø):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a tojásokat, az étolajat és a tejet, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formába töltjük, és csokireszelékkel megszórjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és az alapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A kihűlt tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt, és tortatálra fektetjük. A megtisztított szív alakú formát köré tesszük.
Krém:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A túrót, a citromlevet és a cukrot keverőtálban összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük, közben beleszitáljuk a zselatin fixet. Először a tejszínt, majd az eperkockákat keverjük óvatosan a túrókrémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortalapon. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A forma szélét lecsatoljuk és eltávolítjuk. A ribizlit és az epret megmossuk, a málnát megtisztítjuk. A bogyós gyümölcsöket tetszés szerint elhelyezzük a torta tetején.
Tipp:
Eper szív
Hozzávalók
kb.12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (25 cm Ø):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a tojásokat, az étolajat és a tejet, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formába töltjük, és csokireszelékkel megszórjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és az alapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A kihűlt tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt, és tortatálra fektetjük. A megtisztított szív alakú formát köré tesszük.
Krém:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A túrót, a citromlevet és a cukrot keverőtálban összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük, közben beleszitáljuk a zselatin fixet. Először a tejszínt, majd az eperkockákat keverjük óvatosan a túrókrémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortalapon. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A forma szélét lecsatoljuk és eltávolítjuk. A ribizlit és az epret megmossuk, a málnát megtisztítjuk. A bogyós gyümölcsöket tetszés szerint elhelyezzük a torta tetején.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?