Epres hótorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tojáshabhoz:
Tésztához:
Eperréteghez és tejszínes töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) nagyon keményre felverjük. Közben fokozatosan belekeverjük a cukrot.
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojássárgákat egyesével ½- ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és 2 adagban közepes fokozaton röviden belekeverjük a vajas krémbe. A 2 tortalaphoz ½-½ adag tésztát elsimítunk a formában, elosztjuk rajta a tojáshab felét, és megszórjuk a mandula felével. Felállítjuk köré a forma szélét, majd a a formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tortalapot azonnal kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni. A másik tortalapot ugyanígy elsimítjuk a forma zsiradékkal kikent aljában, és megsütjük.
Eperréteg és tortazselé:
Az epret megmossuk. 8 kisebb vagy 4 nagyobb epret díszítésnek félreteszünk. A maradék epret megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint, de csak 2 evőkanál cukorral és 200 ml vízzel elkészítjük. Óvatosan belekeverjük az epret, és hagyjuk kihűlni.
Tejszínes töltelék és összeállítás:
A tejszínt a habfixálóval és a Bourbon vaníliás cukorral keményre felverjük. Az egyik tortalapot tortatálra tesszük, és elosztjuk rajta az epres krémet, majd elsimítjuk rajta a tejszínt. A maradék epret elfelezzük vagy negyedeljük, és körben elhelyezzük a tejszín szélén úgy, hogy mind a 16 szeletre jusson egy, és a szára kifelé mutasson. A második tortalapot 16 szeletre vágjuk és legyező formában elhelyezzük az epren és a tejszínen. Az epres hótortát legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Tipp:
Epres hótorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tojáshabhoz:
Tésztához:
Eperréteghez és tejszínes töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) nagyon keményre felverjük. Közben fokozatosan belekeverjük a cukrot.
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojássárgákat egyesével ½- ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és 2 adagban közepes fokozaton röviden belekeverjük a vajas krémbe. A 2 tortalaphoz ½-½ adag tésztát elsimítunk a formában, elosztjuk rajta a tojáshab felét, és megszórjuk a mandula felével. Felállítjuk köré a forma szélét, majd a a formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tortalapot azonnal kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni. A másik tortalapot ugyanígy elsimítjuk a forma zsiradékkal kikent aljában, és megsütjük.
Eperréteg és tortazselé:
Az epret megmossuk. 8 kisebb vagy 4 nagyobb epret díszítésnek félreteszünk. A maradék epret megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint, de csak 2 evőkanál cukorral és 200 ml vízzel elkészítjük. Óvatosan belekeverjük az epret, és hagyjuk kihűlni.
Tejszínes töltelék és összeállítás:
A tejszínt a habfixálóval és a Bourbon vaníliás cukorral keményre felverjük. Az egyik tortalapot tortatálra tesszük, és elosztjuk rajta az epres krémet, majd elsimítjuk rajta a tejszínt. A maradék epret elfelezzük vagy negyedeljük, és körben elhelyezzük a tejszín szélén úgy, hogy mind a 16 szeletre jusson egy, és a szára kifelé mutasson. A második tortalapot 16 szeletre vágjuk és legyező formában elhelyezzük az epren és a tejszínen. Az epres hótortát legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?