Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres hótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

zsiradék

Tojáshabhoz:

3 db tojásfehérje (M-es)
125 g cukor
100 g szeletelt mandula

Tésztához:

75 g lágy vaj vagy margarin
75 g cukor
1 csipet só
3 db tojássárgája (M-es)
100 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Eperréteghez és tejszínes töltelékhez:

500 g eper
2 evőkanál cukor
200 ml víz
400 ml hideg habtejszín

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A forma alját zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tojáshab:
A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) nagyon keményre felverjük. Közben fokozatosan belekeverjük a cukrot.

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojássárgákat egyesével ½- ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és 2 adagban közepes fokozaton röviden belekeverjük a vajas krémbe. A 2 tortalaphoz ½-½ adag tésztát elsimítunk a formában, elosztjuk rajta a tojáshab felét, és megszórjuk a mandula felével. Felállítjuk köré a forma szélét, majd a a formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a tésztát megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a tortalapot azonnal kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni. A másik tortalapot ugyanígy elsimítjuk a forma zsiradékkal kikent aljában, és megsütjük.

Eperréteg és tortazselé:
Az epret megmossuk. 8 kisebb vagy 4 nagyobb epret díszítésnek félreteszünk. A maradék epret megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint, de csak 2 evőkanál cukorral és 200 ml vízzel elkészítjük. Óvatosan belekeverjük az epret, és hagyjuk kihűlni.

Tejszínes töltelék és összeállítás:
A tejszínt a habfixálóval és a Bourbon vaníliás cukorral keményre felverjük. Az egyik tortalapot tortatálra tesszük, és elosztjuk rajta az epres krémet, majd elsimítjuk rajta a tejszínt. A maradék epret elfelezzük vagy negyedeljük, és körben elhelyezzük a tejszín szélén úgy, hogy mind a 16 szeletre jusson egy, és a szára kifelé mutasson. A második tortalapot 16 szeletre vágjuk és legyező formában elhelyezzük az epren és a tejszínen. Az epres hótortát legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Tipp:

A tölteléket elkészíthetjük 400 g előkészített rebarbarával is: a rebarbaradarabokat 100 ml vízzel és 1 evőkanál cukorral kb. 3 perc alatt közepes hőmérsékleten megpároljuk. A tortazselét 100 ml vízzel, 3 evőkanál cukorral és a párolt rebarbarával készítjük el.
Az Epres hótorta friss eperből vagy fagyasztott gyümölcsből is elkészíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!