
Epres-túrós háromszögek


Hozzávalók
kb. 10 darabhoz:
Leveles tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Morzsa tésztához:
140 g búzaliszt
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
80 g margarin
Krémhez:
250 g földieper (előkészítve mérjük le)
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém vaníliaízű
100 ml tej
200 g zsírszegény túró
Díszítéshez:
kevés porcukor
Elkészítés
Előkészítés
A leveles tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint, felhasználás előtt kb. 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A tepsit (30x40 cm) előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.
Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés
A morzsa tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. A vanillincukorral elkevert cukrot és a margarint hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) morzsás tésztává dolgozzuk. A leveles tésztát 10 db négyzetlapra osztjuk. A négyzeteket átlósan elfelezzük, majd a tepsibe fektetjük. A morzsa tésztát a tészta-háromszögek felén egyenletesen elosztjuk. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12-15 perc
A megsült háromszögeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a habfixálóval, a vanillincukorral és a cukorral kemény habbá verjük. Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján, de 100 ml tej és 200 g túró felhasználásával felverjük. A krémhez a tejszínhabot hozzákeverjük, majd egy habzsákba töltjük. A krémet a morzsatészta nélküli háromszögekre nyomjuk, tetején az eperszeleteket elosztjuk, majd egy morzsatésztás háromszög tésztával borítjuk.
Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12-15 perc
A megsült háromszögeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a habfixálóval, a vanillincukorral és a cukorral kemény habbá verjük. Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján, de 100 ml tej és 200 g túró felhasználásával felverjük. A krémhez a tejszínhabot hozzákeverjük, majd egy habzsákba töltjük. A krémet a morzsatészta nélküli háromszögekre nyomjuk, tetején az eperszeleteket elosztjuk, majd egy morzsatésztás háromszög tésztával borítjuk.
Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Kedvencnek jelölöm

Epres-túrós háromszögek
Hozzávalók
kb. 10 darabhoz:
Leveles tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Krémhez:
250 g földieper (előkészítve mérjük le)
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g porcukor
100 ml tej
200 g zsírszegény túró
Díszítéshez:
kevés porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A leveles tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint, felhasználás előtt kb. 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A tepsit (30x40 cm) előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.
Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés
A morzsa tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. A vanillincukorral elkevert cukrot és a margarint hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) morzsás tésztává dolgozzuk. A leveles tésztát 10 db négyzetlapra osztjuk. A négyzeteket átlósan elfelezzük, majd a tepsibe fektetjük. A morzsa tésztát a tészta-háromszögek felén egyenletesen elosztjuk. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12-15 perc
A megsült háromszögeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a habfixálóval, a vanillincukorral és a cukorral kemény habbá verjük. Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján, de 100 ml tej és 200 g túró felhasználásával felverjük. A krémhez a tejszínhabot hozzákeverjük, majd egy habzsákba töltjük. A krémet a morzsatészta nélküli háromszögekre nyomjuk, tetején az eperszeleteket elosztjuk, majd egy morzsatésztás háromszög tésztával borítjuk.
Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12-15 perc
A megsült háromszögeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a habfixálóval, a vanillincukorral és a cukorral kemény habbá verjük. Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján, de 100 ml tej és 200 g túró felhasználásával felverjük. A krémhez a tejszínhabot hozzákeverjük, majd egy habzsákba töltjük. A krémet a morzsatészta nélküli háromszögekre nyomjuk, tetején az eperszeleteket elosztjuk, majd egy morzsatésztás háromszög tésztával borítjuk.
Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?