Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-túrós háromszögek

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darabhoz:

Leveles tésztához:

Morzsa tésztához:

140 g búzaliszt
60 g porcukor
80 g margarin

Krémhez:

250 g földieper (előkészítve mérjük le)
200 ml hideg habtejszín
50 g porcukor
100 ml tej
200 g zsírszegény túró

Díszítéshez:

kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A leveles tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint, felhasználás előtt kb. 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A tepsit (30x40 cm) előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.
Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk.

Elkészítés

A morzsa tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. A vanillincukorral elkevert cukrot és a margarint hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) morzsás tésztává dolgozzuk. A leveles tésztát 10 db négyzetlapra osztjuk. A négyzeteket átlósan elfelezzük, majd a tepsibe fektetjük. A morzsa tésztát a tészta-háromszögek felén egyenletesen elosztjuk. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 12-15 perc

A megsült háromszögeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a habfixálóval, a vanillincukorral és a cukorral kemény habbá verjük. Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján, de 100 ml tej és 200 g túró felhasználásával felverjük. A krémhez a tejszínhabot hozzákeverjük, majd egy habzsákba töltjük. A krémet a morzsatészta nélküli háromszögekre nyomjuk, tetején az eperszeleteket elosztjuk, majd egy morzsatésztás háromszög tésztával borítjuk.

Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.
A Epres-túrós háromszögek leveles tésztából készíthető édes, étkezés utáni desszertnek kiváló, könnyű sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!