Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-túrós háromszögek

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darabhoz:

Leveles tésztához:

Morzsa tésztához:

140 g búzaliszt
60 g porcukor
80 g margarin

Krémhez:

250 g földieper (előkészítve mérjük le)
200 ml hideg habtejszín
50 g porcukor
100 ml tej
200 g zsírszegény túró

Díszítéshez:

kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A leveles tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint, felhasználás előtt kb. 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A tepsit (30x40 cm) előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.
Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk.

Elkészítés

A morzsa tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. A vanillincukorral elkevert cukrot és a margarint hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) morzsás tésztává dolgozzuk. A leveles tésztát 10 db négyzetlapra osztjuk. A négyzeteket átlósan elfelezzük, majd a tepsibe fektetjük. A morzsa tésztát a tészta-háromszögek felén egyenletesen elosztjuk. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 12-15 perc

A megsült háromszögeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a habfixálóval, a vanillincukorral és a cukorral kemény habbá verjük. Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján, de 100 ml tej és 200 g túró felhasználásával felverjük. A krémhez a tejszínhabot hozzákeverjük, majd egy habzsákba töltjük. A krémet a morzsatészta nélküli háromszögekre nyomjuk, tetején az eperszeleteket elosztjuk, majd egy morzsatésztás háromszög tésztával borítjuk.

Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.
A Epres-túrós háromszögek leveles tésztából készíthető édes, étkezés utáni desszertnek kiváló, könnyű sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-02-06
0 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-01-31
0 Kedvelés

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!

A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-16
0 Kedvelés

Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek

A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!