
Epres-túrós háromszögek


Hozzávalók
kb. 10 darabhoz:
Leveles tésztához:
Morzsa tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12-15 perc
A megsült háromszögeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a habfixálóval, a vanillincukorral és a cukorral kemény habbá verjük. Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján, de 100 ml tej és 200 g túró felhasználásával felverjük. A krémhez a tejszínhabot hozzákeverjük, majd egy habzsákba töltjük. A krémet a morzsatészta nélküli háromszögekre nyomjuk, tetején az eperszeleteket elosztjuk, majd egy morzsatésztás háromszög tésztával borítjuk.
Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.


Epres-túrós háromszögek
Hozzávalók
kb. 10 darabhoz:
Leveles tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12-15 perc
A megsült háromszögeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a habfixálóval, a vanillincukorral és a cukorral kemény habbá verjük. Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján, de 100 ml tej és 200 g túró felhasználásával felverjük. A krémhez a tejszínhabot hozzákeverjük, majd egy habzsákba töltjük. A krémet a morzsatészta nélküli háromszögekre nyomjuk, tetején az eperszeleteket elosztjuk, majd egy morzsatésztás háromszög tésztával borítjuk.
Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?