Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas csiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fahéjas csiga

75 dkg liszt
2 tk só
85 g cukor
75 g margarin (vagy vaj)
2 tojás+folyadék kb. 375 g-nyi legyen
3 ek olvasztott margarin
110 g cukor
1,5 ek fahéj

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet beleszitáljuk egy tálba, és elkeverjük a sóval, szárított élesztővel és a cukrokkal (85 g kristály+ 1 cs. vaníliás). Hozzáadjuk a puha margarint, és a langyos tojás+folyadék (pl. tej) elegyét, és ruganyos tésztát dagasztunk (kézzel vagy géppel).
Duplájára kelesztjük a tésztát langyos, nem huzatos helyen! (a mikró legalacsonyabb fokán menjen 5 percig, utána még hagyjuk benne egy jó fél órát). Ezután kinyújtjuk, kb. 1 ujjnyi vastagra, megkenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk a fahéjas cukorral, feltekerjük szorosan. 2-3 cm széles csigákra vágjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, és kelesztjük még. 180 fokon sütjük, kb. 15-20 perc alatt megsül! Végül porcukorral szórjuk! Jó étvágyat hozzá!

Tálalás

Ebből a mennyiségből kb. 2-3 gáztepsinyi adag lesz.

Tárolás

Ha marad másnapra belőle, tegyük légmentes helyre, tovább megőrzi a puhaságát.

Alternatív elkészítés

Fahéj helyett tehetünk kakaót is a belsejébe!
Fahéjas csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-28
4 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!