
Fehércsokoládés márvány puding



Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
Négy nagyobb vagy 6 kisebb pudingformát hideg vízzel kiöblítünk.
Elkészítés:
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot fóliával letakarjuk, és félretesszük.
Csokoládé puding:
A csokoládé pudingot a fentiek szerint elkészítjük. A még forró fehércsokoládé pudingot még egyszer átkeverjük. Az előkészített pudingformákat félig megtöltjük a fehércsokoládé pudinggal, majd a csokoládé pudinggal teljesen feltöltjük. A pudingrétegeket egy villával spirálformaszerűen áthúzzuk, úgy, hogy márványos mintázatot kapjunk. Legalább 3-4 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálalás előtt a pudingokat óvatosan a formákból kifordítjuk. Ízlés szerint fehércsokoládé- és csokoládé forgáccsal díszítjük.
Tippek
A márványminta létrehozásához villa helyett evőpálcikát is használhatunk.
A Fehércsokoládés márvány puding desszert - miután kihűlt - csokoládés, karamellás öntettel, olvasztott lekvárral, esetleg karamellizált cukorból formált dekorációval díszíthető.


Fehércsokoládés márvány puding
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Négy nagyobb vagy 6 kisebb pudingformát hideg vízzel kiöblítünk.
Elkészítés:
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot fóliával letakarjuk, és félretesszük.
Csokoládé puding:
A csokoládé pudingot a fentiek szerint elkészítjük. A még forró fehércsokoládé pudingot még egyszer átkeverjük. Az előkészített pudingformákat félig megtöltjük a fehércsokoládé pudinggal, majd a csokoládé pudinggal teljesen feltöltjük. A pudingrétegeket egy villával spirálformaszerűen áthúzzuk, úgy, hogy márványos mintázatot kapjunk. Legalább 3-4 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálalás előtt a pudingokat óvatosan a formákból kifordítjuk. Ízlés szerint fehércsokoládé- és csokoládé forgáccsal díszítjük.
Tippek
A márványminta létrehozásához villa helyett evőpálcikát is használhatunk.
A Fehércsokoládés márvány puding desszert - miután kihűlt - csokoládés, karamellás öntettel, olvasztott lekvárral, esetleg karamellizált cukorból formált dekorációval díszíthető.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?