Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fehércsokoládés márvány puding

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

40 g cukor
500 ml tej
40 g cukor
500 ml tej

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Fehércsokoládés márvány puding desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Négy nagyobb vagy 6 kisebb pudingformát hideg vízzel kiöblítünk.

Elkészítés:

Fehércsokoládé puding:
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot fóliával letakarjuk, és félretesszük.

Csokoládé puding:
A csokoládé pudingot a fentiek szerint elkészítjük. A még forró fehércsokoládé pudingot még egyszer átkeverjük. Az előkészített pudingformákat félig megtöltjük a fehércsokoládé pudinggal, majd a csokoládé pudinggal teljesen feltöltjük. A pudingrétegeket egy villával spirálformaszerűen áthúzzuk, úgy, hogy márványos mintázatot kapjunk. Legalább 3-4 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálalás előtt a pudingokat óvatosan a formákból kifordítjuk. Ízlés szerint fehércsokoládé- és csokoládé forgáccsal díszítjük.

Tippek

Érdemes a pudingokat olyan edényben elkészíteni, amit kizárólag tejes, tejszínes ételek elkészítéséhez használunk, pl. tejforraló.
A márványminta létrehozásához villa helyett evőpálcikát is használhatunk.
A Fehércsokoládés márvány puding desszert - miután kihűlt - csokoládés, karamellás öntettel, olvasztott lekvárral, esetleg karamellizált cukorból formált dekorációval díszíthető.
A Fehércsokoládés márvány puding dekoratív desszert, melyet jeles napokon vehetünk elő a recepttárból.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-09-28
0 Kedvelés

A süti, ha vega – október 1-je a vegetáriánusok világnapja

Amíg november 1-jén a vegánok, addig október első napján a vegetáriánusok ünnepelnek. A jeles alkalom tehát adott, mi pedig arra is adunk ötleteket, hogy mi kerüljön a sütis tálra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-09-27
0 Kedvelés

Kalandok karamellel – sütéstől a díszítésig

A karamell(a) időtlen finomság, a klasszikus és a legtrendibb desszertekben is megállja a helyét. Nézzük, hogyan használhatod süteményekhez, desszertekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-31
0 Kedvelés

Kezdődik a suli! Uzsonnaötletek ételérzékeny gyerekeknek

Sokszor fejtörést okoz a szülőknek, hogy mit csomagoljanak tízóraira és uzsonnára az ételérzékenységgel, táplálék-intoleranciával élő gyerekeknek. Ebben segítünk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!