
Fekete bársony torta



Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 24 cm):
Piskótához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a kétféle kakaóport átszitáljuk, majd alaposan összekeverjük. Szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, apránként hozzáadagolva a cukrot és a sót. A kész habhoz egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját. Ezután óvatosan belekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a tortaformába öntjük.
A piskótát a sütő középső részébe tesszük és tűpróbáig sütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült piskótát a tortaformában hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen 2 vagy 3 részre vágjuk.
Krém:
Egy magas falú keverőtálba tesszük a kimért habtejszínt és a cukrot és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton addig keverjük, amig habos és stabil krémet kapunk. A krémsajtokat szintén konyhai robotgéppel (habverő) felhabosítjuk, majd a felvert tejszínhabot a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A krémet a kihűlt piskótalapokon egyenletesen elosztjuk, úgy, hogy némi krém maradjon a torta tetejének bevonására is.
Díszítés:
Az áfonyát megmossuk és egy konyhai papírtörlő segítségével megszárítjuk. A friss áfonyát és menta leveleket tetszés szerint elrendezzük a torta tetején.
Tipp:


Fekete bársony torta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 24 cm):
Piskótához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a kétféle kakaóport átszitáljuk, majd alaposan összekeverjük. Szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, apránként hozzáadagolva a cukrot és a sót. A kész habhoz egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját. Ezután óvatosan belekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a tortaformába öntjük.
A piskótát a sütő középső részébe tesszük és tűpróbáig sütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült piskótát a tortaformában hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen 2 vagy 3 részre vágjuk.
Krém:
Egy magas falú keverőtálba tesszük a kimért habtejszínt és a cukrot és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton addig keverjük, amig habos és stabil krémet kapunk. A krémsajtokat szintén konyhai robotgéppel (habverő) felhabosítjuk, majd a felvert tejszínhabot a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A krémet a kihűlt piskótalapokon egyenletesen elosztjuk, úgy, hogy némi krém maradjon a torta tetejének bevonására is.
Díszítés:
Az áfonyát megmossuk és egy konyhai papírtörlő segítségével megszárítjuk. A friss áfonyát és menta leveleket tetszés szerint elrendezzük a torta tetején.
Tipp:

Legújabb cikkek

Pizzatésztából sokfélét!
Elsőre talán nem is hinnénk, hogy mennyire változatosan elkészíthető a pizza. Persze minden a jó kezdettel indul: szükségünk lesz egy szuper pizzatésztára.


Hütte-élmény az otthonodban
Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.


Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták
Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.


Gyümölcsök főzve, sütve, töltve
Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.


Burgonyát a sütibe!
Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?