Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fekete bársony torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet Fekete bársony torta elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 24 cm):

sütőpapír

Piskótához:

70 g búzaliszt
170 g cukor
5 darab tojás (M-es)
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só

Krémhez:

250 g mascarpone sajt
250 g Philadelphia krémsajt
500 ml hideg habtejszín (30% zsírtartalmú)
60 g porcukor

Díszítéshez:

250 g áfonya
2 szár menta

A Fekete bársony torta elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A lisztet, a sütőport, a kétféle kakaóport átszitáljuk, majd alaposan összekeverjük. Szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, apránként hozzáadagolva a cukrot és a sót. A kész habhoz egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját. Ezután óvatosan belekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a tortaformába öntjük.
A piskótát a sütő középső részébe tesszük és tűpróbáig sütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült piskótát a tortaformában hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen 2 vagy 3 részre vágjuk.

Krém:
Egy magas falú keverőtálba tesszük a kimért habtejszínt és a cukrot és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton addig keverjük, amig habos és stabil krémet kapunk. A krémsajtokat szintén konyhai robotgéppel (habverő) felhabosítjuk, majd a felvert tejszínhabot a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A krémet a kihűlt piskótalapokon egyenletesen elosztjuk, úgy, hogy némi krém maradjon a torta tetejének bevonására is.

Díszítés:
Az áfonyát megmossuk és egy konyhai papírtörlő segítségével megszárítjuk. A friss áfonyát és menta leveleket tetszés szerint elrendezzük a torta tetején.

Tipp:

A díszítéshez fagyasztott gyümölcsöt jól lecsepegtetve is használhatunk.
Fekete bársony torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-10-22
0 Kedvelés

Rémisztően finom sütik halloweenra

Tény, hogy halloween nem tradicionális magyar ünnep, de így ősszel nem is lehetne ennél jobb alkalmat találni arra, hogy ijesztő (na jó, inkább mókás) sütiket, desszerteket kreáljunk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-20
1 Kedvelés

Készíts édességeket pillecukorral!

A pillecukor (vagy más néven mályvacukor) az egyik legismertebb amerikai édesség. Ha azonban eddig úgy gondoltuk, hogy karrierjét valóban az Egyesült Államokban kezdte, bizony tévedtünk: az egyiptomiak „találták fel”.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-15
2 Kedvelés

Pizzából sokfélét!

Különféle alkalmak – egy megoldás: pizza. Finom minden formájában! Kreatív ötletek következnek az apróbb vagy épp nagyobb éhség elűzésére, a főétkezések közötti időre, arra, amikor úton vagyunk vagy kétszemélyes vacsorára. A pizza mindig nyerő!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!