Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fekete-fehér keksz

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darab Fekete-fehér keksz elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Kekszhez:

225 g lágy vaj
200 g porcukor
1 csapott teáskanál só
2 darab tojás (M-es)
300 g búzaliszt
1 csapot teáskanál Dr. Oetker Szódabikarbóna

Krémhez:

115 g lágy vaj
240 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

A Fekete-fehér keksz elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A vajat, a cukorral, és a sóval konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát. Addig keverjük, míg a tészta egyneművé nem válik, majd kézzel összegyúrjuk és folpackba csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőben. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

A tésztát lisztezett felületen sodrófával kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd kb. 4-5 cm Ø pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tepsit a sütő középeső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vajas krém:
A lágy vajat, a porcukorral és a vaníliakivonattal, kézi robotgéppel (habverő) habosra verjük, míg a porcukor el nem olvad. A krémet egy teáskanál segítségével elosztjuk a kekszek felén, majd mindegyiket összeragasztjuk egy másik keksszel.
Kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy kissé megpuhuljon (legjobb hűtőszekrényben).
Fekete-fehér keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-12-14
1 Kedvelés

Készíts kreatív karácsonyi sütiket! 2. rész

Cikkünk korábbi részében megmutattuk, hogyan készíthetsz könnyedén kis habcsók fákat vagy sütés nélküli rénszarvas sajttortát. Most pedig egy különleges sütinyalóka és vegán keksz ötletet mutatunk! Kápráztasd el vele a családot és a barátaidat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-14
2 Kedvelés

Bejgli, stollen, guba – így lesznek tökéletesek a karácsonyi sütik

Nincs karácsony sütemény(ek) nélkül, legtöbben ilyenkor az otthoni sütés mellett teszik le a voksukat. Nem csoda, a kinti hideg idő ellensúlyozására jó érzés bekapcsolni a sütőt, a lakásban szálló csodás illatok pedig igazán ünnepivé teszik a készülődést.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-10
1 Kedvelés

Adventi sütemények kelt tésztából

Ahogy elérkezik advent első vasárnapja, már kapjuk is elő a klasszikus ünnepi fűszereket: a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget, a kardamomot, a szerecsendióvirágot vagy a kedvenc mézessütemény-fűszerkeverékünket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!