Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fekete-fehér keksz

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darab Fekete-fehér keksz

Tepsihez:

sütőpapír

Kekszhez:

225 g lágy vaj
200 g porcukor
1 csapott teáskanál só
2 darab tojás (M-es)
300 g búzaliszt
1 csapot teáskanál Dr. Oetker Szódabikarbóna

Krémhez:

115 g lágy vaj
240 g porcukor

Elkészítés

A Fekete-fehér keksz elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A vajat, a cukorral, és a sóval konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát. Addig keverjük, míg a tészta egyneművé nem válik, majd kézzel összegyúrjuk és folpackba csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőben. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

A tésztát lisztezett felületen sodrófával kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd kb. 4-5 cm Ø pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tepsit a sütő középeső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vajas krém:
A lágy vajat, a porcukorral és a vaníliakivonattal, kézi robotgéppel (habverő) habosra verjük, míg a porcukor el nem olvad. A krémet egy teáskanál segítségével elosztjuk a kekszek felén, majd mindegyiket összeragasztjuk egy másik keksszel.
Kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy kissé megpuhuljon (legjobb hűtőszekrényben).
Fekete-fehér keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-15
0 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-08
0 Kedvelés

Ezekkel a mártogatósokkal egyetlen pizzaszél sem marad a tányéron!

Rendszeresen meghagyod a tányérodon a pizza szélét? Tudunk rá egy megoldást! Ha elkészíted az alábbi pizza mártogatósokat, azt fogod kívánni, hogy a pizzádnak több széle legyen, mint feltéttel megpakolt része.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-03
0 Kedvelés

Így készíts sütés nélküli tortákat, desszerteket

A sütés nélküli finomságokat egész évben szeretjük, ha meleg az idő, kifejezetten vágyunk arra, hogy ne kelljen bekapcsolni a sütőt.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!