Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fekete-fehér túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Csatos tortaformához (Ø 24 cm):

sütőpapír

Morzsasütihez:

230 g búzaliszt
180 g cukor
150 g margarin (hűtött)
2 csipet só

Töltelékhez:

1000 g túró (többször áttörve)
250 ml habtejszín (30% zsírtartalmú)
200 g cukor
4 darab tojás (M-es)
20 g búzaliszt

Elkészítés

Előkészítés:

A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsatészta:
A morzsasüti hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) morzsalékosra dolgozzuk. A morzsa 2/3-ad részét a tortaforma aljára adagoljuk és egy kanál segítségével egyenletesen lenyomkodjuk, majd a sütő középső részébe tesszük. A morzsalapot kb. 15 perc alatt elősütjük.

Töltelék:
A töltelék hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) sima krémmé dolgozzuk. A kész masszát az elősütött tortalapra öntjük, majd a tetejét megszórjuk a maradék (1/3-ad) morzsatésztával. A süteményt visszatesszük a sütő középső részébe és további kb. 20 percig sütjük.
Ezután a sütő hőmérsékletét lecsökkentjük, és a tortát kb. 1 óra alatt készre sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C
Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütőt kikapcsoljuk, a sütő ajtaját kinyitjuk és a tortát a sütőben hagyjuk kihűlni. Kihűlés után a tortát fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Tipp:

Tetszés szerint szív alakú sütőformába is készíthetjük.
Fekete-fehér túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2021-03-03
0 Kedvelés

Pizzatésztából sokfélét!

Elsőre talán nem is hinnénk, hogy mennyire változatosan elkészíthető a pizza. Persze minden a jó kezdettel indul: szükségünk lesz egy szuper pizzatésztára.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-27
1 Kedvelés

Hütte-élmény az otthonodban

Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-19
1 Kedvelés

Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták

Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-03
0 Kedvelés

Gyümölcsök főzve, sütve, töltve

Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Pudingok és krémek

Tippek és trükkök a tökéletes desszertek elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
2021-01-27
1 Kedvelés

Burgonyát a sütibe!

Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!