Flódni
Hozzávalók
Tepsikhez (30x40 cm és 20x30 cm):
Tésztához:
Almás töltelékhez:
Diós töltelékhez:
Mákos töltelékhez:
Szilvás töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük az élesztőt, és hozzámorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgájákat és a vizet, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává összedolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
Almás töltelék:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kissé kinyomkodjuk. Egy lábasba tesszük a mazsolával, a citromlével és a fahéjjal, majd közepes lángon, kevergetve puhára pároljuk. Végül annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, amennyi felszívja az összes nedvességet. Hagyjuk kihűlni.
Diós töltelék:
A darált diót, a porcukrot és a citromhéjat egy lábasban összekeverjük, hozzáöntjük a vizet, és pár perc alatt összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
Mákos töltelék:
A darált mákot, a porcukrot és a narancshéjat egy lábasban összekeverjük, hozzáöntjük a vizet, és pár perc alatt összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen mindet 20x30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. 3 darabot sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40 cm) helyezünk, villával megszurkáljuk, a sütő középső részébe toljuk, és világos aranyszínűre sütjük.
Sütési idő: kb. 6-8 perc
Összeállítás:
Az előkészített tepsibe (20x30 cm) egy nyers tésztalapot helyezünk, megszurkáljuk villával, és elsimítjuk rajta a mákos töltelékkel. Erre egy sült tésztalapot helyezünk, amelyen elsimítjuk a diós tölteléket. Ráhelyezünk megint egy sült tésztalapot, és elsimítjuk rajta az almás tölteléket. Rátesszük az utolsó sült tésztalapot, és elkenjük rajta a lekvárt. Végül ráhelyezzük az utolsó nyers tésztalapot, lekenjük a kevés hideg vízzel elkevert tojássárgájával és megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben, sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Flódni
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsikhez (30x40 cm és 20x30 cm):
Tésztához:
Almás töltelékhez:
Diós töltelékhez:
Mákos töltelékhez:
Szilvás töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük az élesztőt, és hozzámorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgájákat és a vizet, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává összedolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
Almás töltelék:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kissé kinyomkodjuk. Egy lábasba tesszük a mazsolával, a citromlével és a fahéjjal, majd közepes lángon, kevergetve puhára pároljuk. Végül annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, amennyi felszívja az összes nedvességet. Hagyjuk kihűlni.
Diós töltelék:
A darált diót, a porcukrot és a citromhéjat egy lábasban összekeverjük, hozzáöntjük a vizet, és pár perc alatt összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
Mákos töltelék:
A darált mákot, a porcukrot és a narancshéjat egy lábasban összekeverjük, hozzáöntjük a vizet, és pár perc alatt összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen mindet 20x30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. 3 darabot sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40 cm) helyezünk, villával megszurkáljuk, a sütő középső részébe toljuk, és világos aranyszínűre sütjük.
Sütési idő: kb. 6-8 perc
Összeállítás:
Az előkészített tepsibe (20x30 cm) egy nyers tésztalapot helyezünk, megszurkáljuk villával, és elsimítjuk rajta a mákos töltelékkel. Erre egy sült tésztalapot helyezünk, amelyen elsimítjuk a diós tölteléket. Ráhelyezünk megint egy sült tésztalapot, és elsimítjuk rajta az almás tölteléket. Rátesszük az utolsó sült tésztalapot, és elkenjük rajta a lekvárt. Végül ráhelyezzük az utolsó nyers tésztalapot, lekenjük a kevés hideg vízzel elkevert tojássárgájával és megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben, sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?